Холифийлд и Янк Бари настаняват бежанци на хотел

Холифийлд и Янк Бари настаняват бежанци на хотел  | StandartNews.com

Хасково. Легендарният шампион по бокс тежка категория Ивендър Холифилд и канадският милиардер Янк Бари извеждат бежанци от лагерите в България на хотел.

Спортната звезда и основателят на фондацията „Глобал вилидж Чампиънс" пристигнаха снощи в София, а от днес са на обход по бежанските центрове у нас.

Холифийд, който е посланик на добра воля на фондацията на Бари, посети най-напред един от най-тежките центрове- този в Харманли.

Звездата и милиардерът, който пък е с номинация за дейността си за Нобелова награда за мир, пристигнаха пред бившите казарми в южния град с ескорт от 5 автомобила.

В обхода по палатките и фургоните ги придружи и медицинската сестра Кристияна Вълчева. Емисарите обещаха да изпратят на нелегалните емигранти един камион с храна.

"Не искаме храната ви, нито парите ви", наддодаха възгласи домуващите, от които най-много са сирийците." Искаме само пръстови отпечатъци и това ще е гаранта, че процедурата е задействана и скоро ще получим статут на бежанец в страна от ЕС", викаха още хората от лагера.

"Лично ще се постараем да ви отървем от мизерията в лагерите", обеща им Янк Бари. Като доказателство милиардерът започна извеждането на адрес на две семейства с по три деца сирийци, в които една от жените е бременна с четвъртата си рожба.

Те ще бъдат настанени в хотел, като по неофициална информация става въпрос за 4-звезден малък хотел вероятно в с. Баня. Сградата била основно ремонтирана, с 19 стаи и в нея могат да бъдат настанени между 10 до 14 семейства бежанци.

"Ще наема колкото трябва хотела, за да не живеят тези хора при мизерните условия. Ще наема ако трябва 3-4 хотела още, ще наемам докато ми свършат всички пари ако се наложи", заяви филантропът Янк Бари, потресен от гледката и десетките болни деца в Харманли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай