Хлапета с уроци до "Златната каляска"

Хлапета с уроци до "Златната каляска" | StandartNews.com

Хлапета от 1 до 5 клас ще имат възможност да се докоснат до "Златната каляска" в стил Луи ХVI. Те ще могат да разгледат и златната тракийска купа от с. Казичене и фибули със злато и ахати от римската епоха в Музея за история на София. Това ще стане възможно с образователната инициатива "Ваканция в музея", която ще се проведе през месец юни в четири последователни седмици. Уроците по история и археология насред музейните съкровища ще траят по пет дни. Първата група ще е 1-5 юни, втората 8-12 юни, третата 15-19 юни, а четвърта 22-26 юни. Малчуганите ще се запознаят с различни дисциплини като археология, нумизматика, история на България, архитектура и изобразително изкуство.

Цената за участие в едноседмичната програма "Ваканция в музея 2015" е 100 лв. за дете. Второто дете от семейството ще ползва 25% отстъпка. Записванията вече стартираха и ще продължат до 22 май. Децата ще имат занимания по специална програма от понеделник до петък, от 8,30 до 17 ч с време за почивки и за обяд, в групи по 20 човека. Заниманията ще се водят от квалифицирани специалисти и включват теоретични и практически занятия.

----

Музеят на София се намира в сградата на бившата Централна минерална баня зад ЦУМ. В нея се намират 11 зали с обща експозиционна площ 3783 кв. м, включително зала за временна изложба и учебен музей. Посетителите могат да видят 120 000 експоната на четири нива. Всички обекти разказват за историята на града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай