Хижи във Витоша останаха без ток, 100 сигнала в столицата

Хижи във Витоша останаха без ток, 100 сигнала в столицата | StandartNews.com

100 сигнала за паднали дървета, огради, къщи останали без електричество в столицата

София. Силният вятър тази нощ остави няколко хижи на Витоша без ток. В момента в планината духа силен вятър, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Екипи на електрозахранващото дружество работят по отстраняване на аварията.

Не работи и кабинковата линия на Витоша. Екипи на фирите, ангажирани със снегопочистването, опесъчават заледен участък преди Морените. След приключване на работата им ще бъде възстановено движението.

Междувременно столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви за "Фокус", че към момента обстановката в София е спокойна, но в следствие на ураганния вятър през нощта, който на моменти достигаше 15-20 м/сек, са получени около 100 сигнала за паднали дървета, огради, къщи останали без електричество.

„Най-много сигнали получихме от районите Витоша, Овча купел, Люлин, Банкя. Има сигнали и от другите райони, от ж.к. „Младост" включително. Звеното за „Реакция при кризи" към Столична община, екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението", а също и екипи на електроразпределителното дружество бяха на терен цяла нощ и обработваха сигналите", заяви Фандъкова.

„Към момента работата продължава във всички райони. Продължава обаче и силният вятър на Витоша. Няколко хижи все още са без електричество, не работи Симеоновският лифт и колите не се пускат до хижа Алеко", подчерта кметът на София.

„Продължава отстраняването на паднали дървета и проверката на други сигнали", допълни още Фандъкова.
Копирано от standartnews.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай