Хиляди се молят за чудо за Павел (ОБЗОР)

Хиляди се молят за чудо за Павел (ОБЗОР) | StandartNews.com

Спира кампанията за 6-годишното дете от Варна, болестта е нелечима

Спира набирането на средства за лечението на болния Павел Гуцало от Варна. Болестта е нелечима и всичко вече е в Божиите ръце, съобщиха родителите на 6-годишния Павчо, който напуска клиниката в Израел и се прибира у дома, в България. "Оттук насетне само Господ има думата! Оставаме в Божиите ръце и въпреки всичко не спираме да вярваме в нашето чудо!
Молете се за нас!", написаха във фейсбук съкрушените родители. Хората от родния град на семейство Гуцало - Разград, засипаха с послания семейството на Павчо. "Господ да е с вас, ще се молим за детето, не се отказвайте, понякога стават чудеса", гласят хилядите постове, изпратени чрез социалните мрежи до фамилията за по-малко от денонощие.
"Скъпи хора, от снощи мисля как да поднеса новината и не мога да подбера подходящите думи", написа във Фейсбук страницата "Заедно за Павел" майка му Албена. Родителите благодарят на хилядите българи, които за по-малко от месец събраха 475 хиляди лева, за да се плати операцията на страдащото от тумор на гръбначния мозък дете. "Изразходваните досега средства за операцията и болничния престой от 17 дни са 35 хиляди долара. Онколозите в клиника "Шнайдер" обаче считат, че туморът, който е много агресивен и с най-висока степен на злокачественост, не може да бъде отстранен оперативно, тъй като е сраснал със здравата тъкан. Изключително рядко срещан е този вид тумор, а още по-рядка е появата му у деца. Лекарите са категорични, че лечение няма", признават сломените родители.

Семейство Гуцало молят набирателната кампания в помощ на сина им да спре. Те заявяват, че "огромната сума от средства ще бъде замразена. Благодарим ви от все сърце за всеки дарен лев, хора с прекрасни сърца. В този тежък момент още нямаме решение за какво и как ще бъдат използвани тези пари. Моля да ни разберете", пишат Албена и Мирослав.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай