Грипна ваканция и в Димитровград

Грипна ваканция и в Димитровград | StandartNews.com

Грипна ваканция в Димитровград обяви кметът Иво Димов. Децата няма да учат от 24 до до 26 януари. Така с двата почивни дни, учениците в Димитровград ще си останат по домовете до понеделник. Министерство на здравеопазването обяви на територията на община Димитровград грипна епидемия. Преустановени бяха детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Грипна епидемия бе обявена вчера и в област Стара Загора. Пред епидемия е и Монтана. Там през миналата седмица болните от остри респираторни заболявания са били 170 на 10 000 души. Най-силен вирусът е при деца от 5 до 14 години, където заболеваемостта е 700 на 10 000.

153 училища в страната са затворени заради грипа, съобщиха от МОН. 116 от тях бяха в пазарджишко, 17 - в Благоевград. Грипната ваканция в Пазарджик обаче свърши вчера и от днес децата вече са на училище.

Грипът започва внезапно с повишаване на температурата, силна отпадналост, силни болки в мускулите, главоболе, силна кашлица. Аптеките в страната са заредени с противогрипни лекарства, които трябва да се пият още при първите симптоми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай