Година след "Хитрино": Хората още чакат помощи и са разделени

Фото: Положението в Хитрино, година след катастрофата

Година след "Хитрино": Хората още чакат помощи и са разделени | StandartNews.com

Година след трагедията в Хитрино потърпевшите все още чакат пари за ремонт на къщите си, а дворовете им приличат на строителни площадки, твърди Нова тв. Година след трагедията жителите на селото са разделени заради начина, по който се раздават помощите. Според едни парите са недостатъчни и се раздават по неправилен начин.

За възстановяването на Хитрино бяха отпуснати 5 милиона лева през социалното министерство и още над 2 милиона лева дарения, чрез БЧК.

В свое предаване тази вечер от 19,20 ч. Нова тв ще покаже как са разпределени помощите за пострадалите хора. По какъв критерий са избрани тези, на които са раздавани пари и използват ли се даренията като инструмент за контрол над хората.

"Аз съм убеден, че никъде дадените пари не са по-малко", твърди кметът Нуридин Исмаил, цитиран от Канал 3. По думите му сред жителите на Хитрино има такива, които се възползват от ситуацията и търсят обезщетение без реално да имат щети, нанесени от експлозията. "Нямайте и капка съмнение, че парите се харчат почтено. Така се сплоти цяла България и няма как на базата на тази доброта да правим каквото си искаме", обяснява кметът на Хитрино.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай