22:00 ч.

26.03.14

1 мин.

1678

0

0
Гласят Ананиев за одитор №1
Снимка: Илияна Кирилова

София. Членовете на ръководството на Сметната палата вече ще бъдат уволнявани, ако нарушат Етичния кодекс на палатата или при тежки нарушения въпреки 7-годишния им мандат. Това приеха депутатите на второ гласуване на законопроекта. При такъв казус Сметната палата ще може да гласува с 2/3 от състава си "за" освобождаването на провинилия се одитор. И ще прави мотивирано предложение до Народното събрание. А то при съгласие ще го изпълнява.


Кандидат-одиторите пък ще бъдат оценявани с тест. Въпросите ще бъдат изготвяни от членовете на Сметната палата.
Междувременно стана ясно, че за председател на одитния орган депутати искат Кирил Ананиев. Народни избраници от БСП и ДПС смятат, че той е най-опитният бюджетар в държавата. Ананиев бе и зам.-министър на финансите в три последователни кабинета - на Иван Костов, на Симеон Сакскобургготски и на Сергей Станишев.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент