Гей парад и протести и митинг блокират центъра на София

Гей парад и протести и митинг блокират центъра на София | StandartNews.com

От 18.00 часа в София е заявено провеждането на десетото ежегодно шествие "София Прайд 2017". За същия ден са получени уведомителни писма за организирането на няколко протестни мероприятия на територията на столицата с начален час 17.00 - социална кампания под надслов "Да изчистим боклука от София" пред паметника на Съветската армия; митинг, "За възраждане на семейните ценности" в близост до пилоните на Национален дворец на културата и митинг в подкрепа на предучилищното възпитание и подготовката на децата в неравностойно поведение пред сградата на Администрацията на Президента на бул. "Княз Ал. Дондуков".

Преди, по време и след провеждането на тези прояви полицейски служители от СДВР, подпомагани от техни колеги от ГДНП, ще бъдат ангажирани в обезпечаването на сигурността, охраната на обществения ред и организацията на движение в града. На обявените сборни места ще бъдат изградени филтровъчни пунктове и буферни зони за участниците в обявените прояви. Съгласно българското законодателство в обособените зони няма да бъдат допускани лица, които са във видимо нетрезво състояние, маскирани или носещи забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове/.

От съображения за сигурност шествието „София Прайд 2017г" ще бъде съпроводено от полицейски екипи по маршрута на движение. При необходимост по направлението му поетапно ще бъде спирано и възстановявано движението по пътното платно.

Взети са всички необходими мерки за недопускане на инциденти и нарушения на обществения ред.

От СДВР призовават случайно преминаващи граждани в района на провеждането на парада и другите мероприятия да проявят необходимата толерантност и да спазват стриктно указанията на униформените.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай