Гей, отвлечен от ИД, получи статут на бежанец у нас

Гей, отвлечен от ИД, получи статут на бежанец у нас | StandartNews.com

Гей иракчанин получи статут на бежанец у нас. Това съобщава бТВ и разказва историята на Адам, който избягал от "Ислямска държава" и дошъл в България.

25-годишното момче е иракски бежанец. На 15 години осъзнава, че е хомосексуален. Спомня си, че в училище му се подигравали на маниерите му. Завършва трети по успех, а по-късно работи в университета в Тикрит, а по-късно става стоматолог.

„Внезапно ИДИЛ се появи. Те превзеха държавата. Трябваше да изпълняваме техните отвратителни, стриктни правила. Не можехме да живеем нормален живот - те нападаха хора. А аз не исках да живея така. Първо загубих работата си. Загубих свободата си да излизам - те нападнаха моя роден град и университет. Техните болни умове мислят, че докторите са против Господ, а само Господ може да те излекува от нещо и всяка болест е Божия воля. После вече нападаха хората за щяло и не щяло. Тогава реших да потърся живот другаде.", разказва Адам, който се притеснява да покаже лицето си.

Иракчанинът бил нападнат по-късно от хора на ИД. Те крещели, че мъжете с различна сексуална ориентация са срам за исляма. Попитали го по какъв начин искат да го убият. Той обаче успял да избяга и в момента се опитва да започне нов живот в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай