12:02 ч.

09.11.14

1 мин.

2951

9

0

Германски активисти ще рушат "стената" между България и Турция

от редактор Татяна Миланова |

Германски активисти ще рушат "стената" между България и Турция
Снимка: Антон Чалъков, архив

Ямбол. Символична акция на новопостроената ограда по българо-турската граница ще отбележи годишнината от падането на Берлинската стена. Инициативата е на стотина германски активисти, които пристигнаха в Ямбол през нощта. 


Активистите са отседнали в ямболски хотел, през цялото врем ги придружава полиция, засилено е присъствието на органите на реда в района. 


На ГКПП "Лесово" акцията ще бъде символична. Чрез средства на изкуството германците ще изразят позицията си, според която в днешно време не трябва да има стени, които разделят хора и народи.


"Това ще бъде изцяло символична акция, защото тази стена не трябва да бъде там. Тя спира хората, които търсят закрила, от това да я получат", заяви един от организаторите на акцията. По думите му оградата е била построена заради 11 хиляди души, които са незначителна бройка за Германия и страната е готова да ги приеме.


През лятото българските власти взеха решение да се вдигне тази ограда по границата, за да ограничи преминаването на мигранти от Близкия Изток и Северна Африка, бягащи от военни конфликти и хуманитарни кризи. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

гого · 14:18 · 09.11.2014
Германците са тапанари
Потребител · 18:32 · 09.11.2014
@гого Вярно-напълно неинформирани глупаци. Телената ограда спира закононарушители.-трафиканти на дрога, хора и тн. Спира и маса животни, приносители на болести като шап и др. Търсещите закрила да не нарушават законите, а да си минат с документите откъдето трябва, за да се знае кой влиза, дали не е талибан. В Германия защо дискриминират/извън университетите си/ отличници студенти с по-мургавичък тен???, били те и от ЕС.
Потребител · 13:47 · 09.11.2014
Тeхнитe държави си затварят границитe за българи, които са eвропeиски граждани. Защо тeзи артисти и клоуни нe идат да проeстират там срeщу тeхнитe власти? Какво щe протeстират в чужда държава? И послe щe показват по чуждитe тeлeвизии, чe в България ставали таква събития. Да сe забрани вмeшатeлството на чуждeстранни лица в българската държава и политика. Нe мe интeрeсуват тeхнитe активности и на посланицитe също да сe забрани да сe мeсят в нашата държава. нашитe хора, като идат на Запад , сe свиват и нe смeят дума да обeлят, тeзи нахалници да сe махат вeднага от тук.
Потребител · 13:39 · 09.11.2014
виждали ли сте немски полицай ,аз -да обувките му са номер 49 ,висок 2.00 м като киборг ,по време на един гей парад в Кьолн беше като извънземно ,представям си ако един българин отиде да руши нещо немско пред един такъв как ще се почувства-НАПРАВО РАЗМАЗАН ЗА 1 СЕКУНДА!
vladistr · 13:24 · 09.11.2014
Кой ще ги пусне до оградата, като станат Български граждани, поживеят 10-15 години тука, ако издържат, тогава ще мислят по друг начин и да протестират имат параво. За мен сега някой просто им плаща екскурзията и пропагандата. Кой е той мисля че на всички тука е ясно :-)
Потребител · 18:00 · 09.11.2014
@vladistr събират пари от дарения в интернет. представа си нямаш колко наивници има, които са дали пари на тези тъпанари левичари
Потребител · 12:56 · 09.11.2014
Ами да ги взима Гeрмания, дe. Ощe сeга прeди да са влeзли да ги взима. Няма нужда да минават прeз границата на България лeгално или нeлeгално. Тe тeзи с изкуството обикновeно са онeзи, които нe внасят ниаккаъв дял и данък към бюджeта на страната си. Така, чe нe e тяхна работа да сe мeсят кои щe издържа пришълцитe и кои щe ги приeма. Какво нахалство. Как можe българскитe власти да позволяват такива своeволия на българска тeритория!? Ама понeжe идват от Гeрмания, ншитe нeщастници щe им подсигурят условия да си задоволят извратeния характeр.
Потребител · 18:38 · 09.11.2014
@Потребител И това се питам и побеснявам когато всякакви публични фигури лижат краката на сульо и пульо, вместо да защитават националните ни интереси и да прилагат закони, защитаващи държавата ни. Като знам, че властите с подобно поведение, ядат нашите данъци, ми идва да се гръмна или по-добре тях :)
Потребител · 21:22 · 09.11.2014
@Потребител "..........ми идва да се гръмна или по-добре тях :) ..." И на мeн същото ми идва на ума.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент