Гърмен към министър Бъчварова: Помогнете, не се трае

Гърмен към министър Бъчварова: Помогнете, не се трае | StandartNews.com

Министър Бъчварова: Тук съм, за да ви чуя

Преди малко в община Гърмен започна среща на вътрешния министър Румяна Бъчварова, главния секретар на МВР Георги Костов, директора на ОД на МВР-Благоевград Христо Разсолков, областния управител Бисер Михайлов, кмета Минка Капитанова и представители на инициативния комитет на протестиращите срещу циганския произвол.

"Дойдох тук, за да ви чуя", каза министър Бъчварова при пристигането си на площада в селото. Тя бе наобиколена от местни жители, които започнаха в един глас да й се оплакват от циганите, които за разлика от тях, не спазват законите. "Тези хора си позволяват всичко! За тях законите не важат", оплакваха се местните и настояха "да се вземат мерки". "Госпожо министър, много сте ми симпатична, ама направете нещо, защото не се трае положението", обърна се към нея мъж от Гърмен, представил се като Иван.

След като ги изслуша внимателно, вицепремиерът влезе в сградата на общината на закрита за медиите среща и се въздържа да коментира положението.

Обеща след като се запознае с обстановката и чуе становището на местната власт, да каже позицията на МВР по проблема.
"Не вярвам тази среща да реши проблема с ромите. Това не е война срещу обикновените роми, а срещу тези, които са се настанили незаконно в квартала. Сигурно сред тяхима и издирвани за престъпления", каза лидерът на неформалната организация "Гражданска съвест" Андон Балтаджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай