Габриел инициира мерки за киберсигурност

Габриел инициира мерки за киберсигурност | StandartNews.com

Българският еврокомисар Мария Габриел предлага пакет от мерки, насочени към киберсигурността в европейското пространство. Това обяви тя по БНТ. "Темата за сигурността вече има ново измерение и това е свързано киберсигурността, нито една държава не може да се справи сама", каза еврокомисарят по цифрова икономика.

"Предложихме конкретни мерки, като една от тях е една обща рамка за сертифициране на сигурността на продуктите. Нещо, което до този момент съществува в отделни държави-членки. За нас това са стъпки напред. Това означава от една страна потребителите да имат възможност да знаят на какво ниво на сигурност отговаря даден продукт и да донесем полза за европейските фирми, един сертификат да е признат в целия ЕС и да се намали административната и финансова тежест", обясни Мария Габриел.

Еврокомисарят отличи няколко различни аспекти на кибератаките и заяви, че точно за това подходът на Европейската комисия е цялостен, т.е означава всеки да има своята отговорност.

Мария Габриел заяви, че сътрудничеството с Интерпол е мого добро.

"91,92% от незаконното съдържание бива премахнато максимално бързо. Над 150 хил. интернет връзки са премахнати, когато става въпрос за сексуално насилие над деца", съобщи еврокомисарят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай