Фондацията на Бербатов събира дарения за Хасан и Ибрахим

Фондацията на Бербатов събира дарения за Хасан и Ибрахим | StandartNews.com

София. Фондация „Димитър Бербатов" открива за първи път дарителска кампания за подпомагане на четири деца пианисти, която ще продължи до края на тази година, предаде БНР.

С набраните средства ще бъдат подпомогнати близнаците Хасан и Ибрахим, които са откритие на фондацията, както и пианистката Десислава Карагьозова от Русе и пианиста Георги Димитров от София.

"Едно талантливо дете струва изключително много на своите родители. Може би на фона на цялата беднотия в страната това не изглежда сериозен проблем, но това е потенциала на нацията и той трябва да се подкрепя. Такива деца, като Хасан и Ибрахим, има много", каза пред националното радио Димитрина Ходжева – управляващ директор на Фондация „Димитър Бербатов".

Тя съобщи, че въпреки таланта им, близнаците нямат собствено пиано.

Във връзка с репликите, че Димитър Бербатов е богат и може сам да купи пиано на Хасан и Ибрахим, Димитрина Ходжева отговори:

"Наистина е много лесно да се купи едно пиано от един богат човек, но да имаш фондация и да имаш идея тя да съществува години напред, ти трябва да използваш всички възможни ресурси, които законът и механизма, по който работят фондациите по света работят. Един богат човек прави своя фондация не само, защото той дава свои средства там, а защото той има контакти, защото е атрактивен за медиите и защото има възможности да захранва бюджета, за да може дългосрочно да обслужва възможно най-много деца", обясни тя.

Повече информация за кампанията може да се открие на страницата на Фондация „Димитър Бербатов" – www.dberbatov.org

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай