Симеонов и Борисов със среща на 4 очи (ОБНОВЕНА)

Заради разговора началото на заседанието на Тристранния съвет за национално сътрудничество закъснява с над 40 минути

Симеонов и Борисов със среща на 4 очи (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Началото на заседанието на Тристранния съвет за национално сътрудничество закъснява с над 40 минути.

По информация на репортер на news.bg причина за забавянето е разговор на четири очи в Министерски съвет между министър-председателя Бойко Борисов и подалия оставка като вицепремиер Валери Симеонов.

Според Канал 3 обаче на "Дондуков" 1 се е провело заседание на коалиционния съвет на управляващите с участието на Бойко Борисов и тримата лидери на Обединени патриоти – Красимир Каракачанов, Волен Сидеров и Валери Симеонов. По неофициална информация в сградата на МС все още се намира Волен Сидеров, който разговаря с вицепремиера в оставка в кабинета му.

Преди минути пръв Министерски съвет напусна другият вицепремиер на Обединени патриоти - лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Извънредните совалки между лидерите на управляващата коалиция забавиха с повече от 40 минути заседанието на Тристранката. Социалният министър Бисер Петков и неговата заместничка Зорница Русинова, както и представители на синдикати и работодатели, чакаха в Гранитна зала на МС да се появи Валери Симеонов, който за последен път да води заседанието на Съвета за тристранно сътрудничество като вицепремиер. Накрая обаче бе обявено, че по причини, които са известни на всички, Валери Симеонов не може да участва в заседанието за приемане на законопроекта за личната помощ. За негов заместник бе определен социалният министър Бисер Петков, който откри заседанието на социалните партньори.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай