Фандъкова със забележки към строителния надзор на „Граф Игнатиев“, глобила ги 100 хил. лв.

Фандъкова със забележки към строителния надзор на „Граф Игнатиев“, глобила ги 100 хил. лв. | StandartNews.com

Имам сериозни забележки по отношение на строителния надзор на "Граф Игнатиев", вече ги санкционирах със 100 хиляди лева, съобщи пред репортери кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с критиките по отношение на ремонтите в столицата.

„Много спекулации чух през последните дни. Разбира се гражданите имат правото да се интересуват и да дават своето мнение. То е важно за мен. Но спекулации от политически сили и техни привърженици не мога да приема, когато става въпрос за неверни твърдения", заяви Фандъкова.

„Затова по отношение на изпълнението, материалите и качеството на изпълнението вече възложих контрол на контрола. Понеже много се говори за ремонт на ремонта, когато всъщност ремонтът не е приключил, аз възложих контрол на контрола. Поканила съм компетентни представители на Университета по архитектура и геодезия. Те вече бяха на обекта, направиха първите огледи. Ще разчитам на тях както по отношение на допълнителни анализи на материалите в лабораторията на УАСГ, така също и по отношение на начина на изпълнение", обясни тя.

По думите на Фандъкова строителният надзор има много важни функции, които обаче са останали встрани от дебата. „Но аз имам сериозни бележки по отношение изпълнението на задачите на строителния надзор. Вече ги санкционирах със 100 хиляди лева. Това е първата и последна санкция, защото следващата стъпка е прекратяване на договора. Казала съм им какво очаквам от тях - специалисти, експерти, инженери, които да са непрекъснато на обектите. И в момента там има хора. Но аз искам предварително те, гледайки изпълнението, да връщат своевременно фирмата, ако не се справя добре", посочи още столичният кмет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай