Евакуираха хора в блок в Димитровград заради пожар

Евакуираха хора в блок в Димитровград заради пожар | StandartNews.com

Семейство психично болни, което от години тормози блок №8 на ул. "Патриарх Евтимий" в Димитровград, предизвика пожар във входа миналата вечер малко преди 21 часа. Повечето съседи бяха евакуирани. Огънят тръгнал от жилище на 6 етаж, обитавано от проблемното семейство. Пламъците бързо се разпространили, а най-пострадал е апартаментът на горния етаж, в който живее Надежда Никова с майка си и тригодишното си дете. Младата жена разказа, че огънят е погълнал покъщнината в една от стаите, изгорели са дрехи, документи, техника. Обхванати от паника, двете жени грабнали детето и хукнали към улицата.

Освен тях спасение навън потърсили и други обитатели на блока, а петима души са откарани в болница за преглед заради дима, с който се нагълтали.

Огънят е бил потушен от екип на противопожарната служба, на мястото пристигнали полицаи, както и линейка на Бърза помощ. На ул. "Патриарх Евтимий" се озовал и кметът на Димитровград Иво Димов, както и шефовете на пожарната Иван Пачов и на местното полицейско управление Ангел Дулев. Наложило им се на място да чуят упреците на уплашените обитатели от входа, че от 15 години подават жалби и предупреждават, че семейството психично болни ще докарат беля на съседите, възможно е и някой да пострада сериозно.

Неведнъж са били изпращани сигнали до Общината, полицията и прокуратурата, но реакция досега нямало. Според представителите на институциите единственият начин за решаване на проблема е психично болните да бъдат въдворени в подходящо здравно заведение с прокурорско постановление.

Кметът Иво Димов се ангажира да осигури жилище за най-пострадалото семейство – Надежда, детето и майка й.

Жилището на 6-ия етаж е напълно необитаем, този над него е сериозно пострадал, засегнати са са още три апартамента.

Семейството, причинило пожара, е задържано в полицията за изясняване на инцидента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай