Екстрадираха Стефан Кленовски в Италия

Екстрадираха Стефан Кленовски в Италия | StandartNews.com

София. Стефан Кленовски е екстрадиран в Италия. 46-годишният български гражданин е предаден във вторник на компетентните италиански служители, дошли на летище София да го поемат. Решението за екстрадацията му е на Софийски градски съд, съобщават от МВР.

Срещу Кленовски имаше издадена европейска заповед за арест от съда в гр. Трани, Италия. Той бе обявен за издирване и бе задържан при операция на криминалисти от сектор „Издирване” на СДВР на 27 януари в столичен мол.

Кленовски бе представил фалшива лична карта - с негова снимка и данните от самоличността на 44-годишния му брат. Съпругата му се опита да обвини органите на реда в насилие, но камерите на мола показаха, че няма нарушение.

Кленовски се укриваше от органите на МВР, той е един от издирваните  в рамките на операция „Шок” за източване на разплащателни сметки и е сред участниците в организираната престъпна група, която от юни 2008 г. координира и поддържа криминална дейност в Италия и други държави, свързана с поставяне на скимиращи устройства, изготвяне на клонирани карти и нерегламентирано теглене на пари, посочват от МВР.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай