Експерт по избори пази личните данни

Експерт по избори пази личните данни | StandartNews.com

Предсрочният вот през 2013-а отложи с 6 месеца сватбата на Венцислав и Деница Караджови

В разгара на разрастващия се скандал с кражба на лични данни в партийни подписки ресорната комисия си има нов шеф. Преди дни Народното събрание официално избра Венцислав Караджов за неин председател. Той е юрист, завършил Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" през 1998 година. Бил е юридически съветник в Асоциация "Прозрачност без граници", а по-късно е работил и като съветник на министъра на вътрешните работи по международна дейност и борба с корупция през 2009 година. През 2011 година е избран и за член на Централната избирателна комисия. От "Позитано" 20 си спомнят, че Караджов е бил препоръчан за комисията от бившия МВР шеф и настоящ председател на Народното събрание Михаил Миков.

Новият началник на Комисията за защита на личните данни е и щастливо женен за соцдепутатката Деница Караджова. На два пъти те отлагаха сватбата си заради предстоящи избори. Именно след преизбирането на соцлидера Сергей Станишев за президент на ПЕС се отприщи вълната от сватби на "Позитано" 20. Точно след като международният секретар на партията и вицепрезидент на Социнтерна Деница кацна след делегацията от конгреса в Брюксел на летище София, Венцислав й даде годежния пръстен с фини диаманти. И заплануваха сватбата си за май 2013 година. Оставката на кабинета "Борисов" обаче провали събитието.

На него трябваше да се изсипе елитът на Социнтерна и ПЕС.
Тежките ангажименти около вота обаче отложиха венчавката. Тя все пак се състоя по-късно миналата година.
Двамата обожават да четат книги, както и да обикалят по планините. Морето също им е любопитна дестинация. Съпартийци на Караджова споделят, че щастливата двойка прекарва всяка свободна минута заедно. Наскоро те сбъднаха и общата си мечта да посетят фонтана "Ди Треви" в Рим. Сега и на двамата обаче ще им остава по-малко време, което да прекарват заедно, тъй като отново се задават избори - за европейски парламент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай