Кючюк: Радостното е, че един циник си заминава

Цинизмът в Министерския съвет обаче ще продължи да броди, смята евродепутатът

Кючюк: Радостното е, че един циник си заминава | StandartNews.com

Радостно е, че един циник в политиката си заминава, той вече няма да бъде вицепремиер. Това обяви евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк пред БНТ по повод оставката на вцепремиера Валери Симеонов.

Именно ДПС настояваше за оставката на Симеонов, като призоваваше, ако той не я подаде, това да направи цялото правителство или пък цяла България да носи този позор.

Кючюк изтъкна, че оставката е победа на гражданскто общество.

„Но това не е най-голямата новина. Лошото е, че цинизмът и поведението на Валери Симеонов ще продължава да броди из Министерския съвет на нашата страна. В лицето на крайния национализъм, който е властващ, овластен, от най-голямата политическа сила – ГЕРБ“, обяви Кючюк.

„Решението е на г-н Валери Симеонов, той го е взел самостоятелно“, коментира и друг евродепутат – избраният от ГЕРБ Андрей Ковачев.

„Българското правителство остава стабилно и без Валери Симеонов, той се връща, по всяка вероятност, в Народното събрание като депутат и от това няма последици за българското правителство по отношение на стабилността и изкарването на мандата на това правителство“, коментира Ковачев.

Той изтъкна, че погледнато от Брюксел също правителството е стабилно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай