Един загинал при катастрофа на румънски ТИР

Един загинал при катастрофа на румънски ТИР | StandartNews.com

Румънски шофьор загина в свирепа катастрофа в прохода Предел в ранните часове във вторник. Товарен автомобил „МАН", който превозва камъни за облицовка /тикли/ се преобърна в 04,10 часа на шосето от Симитли за Банско. Камионът се движел от зимния курорт към главен път Е-79.

На ляв завой 52-годишният водач загубил контрол над управлението на возилото. Тирът се забил с висока скорост в бетонна стена и се преобърнал, като товарът се разпилял по шосето. При удара шофьорската кабина е смазана и румънският шофьор е загинал на място. Заради кървавия инцидент движението за Банско бе напълно блокирано за 4 часа.

На място пристигнаха екипи на полицията, на Спешен център и на пожарната. Медиците са констатирали смъртта на румънеца, чийто труп е транспортиран за аутопсия в моргата на МБАЛ – Благоевград. Най-вероятно причина за катастрофата е заспиване на водача или движение с несъобразена с пътните условия скорост, уточниха служители на сектор „Пътна полиция" към ОД МВР – Благоевград.

Пътният инцидент с човешка жертва е станал на същото място, където на 25 октомври миналата година пропадна пътят за Банско. Само ден по-рано рухна и подпорната стена, която го крепи. Тирът се е обърнал на 500 метра след разклона за махала Марево в симитлийското село Градево.

Движението по пътя Симитли – Банско бе пуснато, макар и само в едната лента за движение, към 08,00 часа. то се регулира от пътни полицаи, поставена е необходимата сигнализация и маркировка, за да се движат по-бавно моторните превозни средства. Близо 4 часа проходът Предел бе непроходим за автомобили и камиони заради тежката катастрофа. „По случая е образувано досъдебно производство, уведомено е румънското посолство в България", уточниха от полицията.

Очаква се пристигането на специализирана техника – кран, който да вдигне и премести от пътя румънския тир. Тогава ще се отвори и другата лента за движение. На по-късен етап ще се организира и извозването на товарния камион от района на катастрофата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай