Един час протестираха срещу ветото на президента

Поддръжниците на кабинета издигат Йоло Денев за президент

Един час протестираха срещу ветото на президента | StandartNews.com

София. Почти час продължи протестът против частичното вето на президента за актуализацията на бюджета, предаде агенция „Фокус". Поддръжниците на правителството се събраха пред сградата на президентството, без да блокират движението по бул. „Цар Освободител". Те обвиниха президента, че избягва среща с народа, на която да чуе неговите искания. Според тях този акт на налагане на вето на актуализацията е предателство спрямо интересите на целия български народ. По думите на протестиращите, сегашният бюджет е лош и има нужда от актуализация.

Демонстрацията е организирана от Гражданска инициатива „За нов обществен договор", чиито членове преди седмица внесоха в Министерски съвет повече от 300 000 подписа в подкрепа на правителството. „България от вчера няма президент, затова ние издигаме своя кандидатура за президент – Йоло Денев, защото той е емблемата на българския преход," заяви пред бТВ Стоян Тодоров от организацията.

Сред плакатите, които носеха протестиращите се виждаха призиви: „Г-н, президент не се страхувайте, гражданите не хапят",  „Обедини ни, бе". Представители на Национална инициатива „Социална солидарност" обясниха, че утре в 14.00 часа ще внесат исканията си в защита на интересите на хората в Министерски съвет. Протестиращите обявиха, че утре по същото време отново ще протестират на площад „Независимост".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай