Джейхан Ибрямов направил предложение на концерт на Слави

Джейхан Ибрямов направил предложение на концерт на Слави  | StandartNews.com

Предложението за брак е сериозно изпитание. Цялото ти щастие зависи от това коя от двете едносрични думи ще чуеш. А секундите, в които чакаш съдбоносния отговор, се проточват като цяла вечност. После моментът остава завинаги в спомените.

Две неща са необходими в сложната авантюра с предложението за брак. Едното, разбира се, е оригиналност. Ако сте от мъжете, които всеки път, когато трябва да изненадат любимата, влизат в Гугъл за идеи, нещата са леко безнадеждни. Романтиката не е куп клиширани правила, събрани от няколко сълзливи филма, а умението да мислиш творчески спрямо човека отсреща и случая. Второто най-важно качество, от което се нуждаете в този сюблимен момент, е умението да вдъхнеш сигурност на бъдещата си половинка. Точно в този миг мъжът трябва да изглежда непоклатим.

Тук ще разкажем историите на известните и техните съдбоносни предложения за брак.

Депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов поискал ръката на съпругата си Биршен Яхова на концерт на Слави Трифонов. Избрал да направи това на фона на песента "Ти си толкова хубава", която и сега е много специална за двамата. Случило се в Пловдив през лятото на 2009-та. Тъкмо били приключили парламентарните избори, в които и двамата взели активно участие. Джейхан все още бил лидер на Младежкото ДПС и отговорностите му били по-големи. Планът да бъде изненадана любимата жена, успял.

Ибрямов обаче имал и други идеи как да направи моментът незабравим. Например да й предложи, докато скачат на бънджи. Оказало се обаче, че не могат да се спуснат заедно, така че идеята била осуетена. Или пък да поиска ръката й на разходка с отрупана с цветя лодка в морето, но за зла участ бижутерът не успял да измайстори пръстена в срок, така че и тази опция отпаднала.

Оженили се на следващата година - на 8 май 2010 г., а през април 2012 г. се ражда дъщеря им Масал (приказка). Две години по-късно на бял свят се появява и братчето й Аркан. Мечтата на семейството - да имат три деца, е на път да се изпълни.

Тъщата помогнала на Красимир Янков

Соцдепутатът Красимир Янков определено не се бои да поема рискове. От четвърти в листата на червените във Варна успя да мобилизира партийния електорат и влезе стремително в парламента. Сега пък е единственият официално номиниран претендент за лидерския пост в БСП. Такъв е и в личния си живот. Когато след двегодишна връзка решил да предложи брак на съпругата си, постъпил по същия начин - мобилизирал наличните ресурси в подкрепа и атакувал. Ресурсът се оказала тъщата. Именно нея включил в заверата и тя му помогнала да избере годежния пръстен, с който да изненада любимата Кристияна. Предложил й вкъщи на фона на чудната морска гледка. Хубавицата без никакво колебание се съгласила и вече 8 години са заедно. На въпроса мислил ли е за вариант да живеят заедно, без да сключват брак, Янков е категоричен: "Не, аз държа на традициите".

Сега двамата са горди родители на три деца - 7-годишният Янко, който тази година ще бъде първокласник, 4-годишният Теодор и 2-годишната принцеса Ксения. Успели са да им предадат своята страст към пътуванията и заедно са обиколили цяла България. Четенето също е на почит. Пак покрай политическата активност на депутата и дискусията за промените в учебната програма, напоследък в малкото им часове свободно време двамата започнали да препрочитат "Под игото".

Част от това, което съм, дължа на съпругата си, признава проф. Станислав Станилов

Беше преди толкова много години, че даже не помня как съм предложил брак на Кръстина, споделя с усмивка депутатът с десетилетен стаж в НС проф. Станислав Станилов. Археологът е представител на "Атака". Със съпругата си подписали в гражданското през далечната 1970 г., след като близо година били гаджета. Решението да се свържат завинаги дошло естествено. И тя като него била изкушена от историята, но предпочела да не прави научна кариера, а да се посвети на неговата. "Тя беше много амбициозна. Част от това, което съм аз, дължа на нея, защото за разлика от Кръстина не съм амбициозен. Всъщност аз съм продукт на две жени - на съпругата си и на майка ми, които се грижиха за мен и ми създаваха среда, така че да мога да се отдам на страстта си - археологията", казва той. Живели заедно с Кръстина 25 години до смъртта й, тя загинала при автомобилна катастрофа. Сега за нея й напомня общата им любима музика - "Песента на Солвейг" от симфоничната сюита на Григ.

Като представител на друго поколение не е подарявал цветя на Св. Валентин. "Празникът е нов, дойде с демокрацията, пък и аз смятам, че любовта към ближния и най-паче към жената, не може да съществува в един ден", признава той.

Празнувал 14 февруари по друг начин - това е празникът на археолозите. Датата не е избрана случайно - Трифон Зарезан е отглас на тракийските обредни ритуали. Допреди 15-ина години родните археолози имали традиция - на този ден да празнуват по тракийски - с много вино и вакханки. Веднъж и проф. Станилов бил бог Дионисий, а две професорки влезли в ролята на вакханките. Облечен в бели одежди от глава до пети "бог Дионисий" разливал на колегите си вино с черпак от голям казан.

Любовта към историята сега проф. Станилов предава на своите внуци - 12-годишния Станислав и 5-годишната Ирина.

Любо Левчев: Дора мрази любовния "шаблон"

Както се знае, големият поет Любомир Левчев от десетилетия е женен за изключителната художничка Дора Бонева. Те са феноменален дует - всеки може да допише или да дорисува другия. Началото между тях си е жив сценарий за филм. Ето какво разказва самият Любо.

"Моята история с талантливата Дора беше типична "любов от пръв поглед". Запозна ни една екскурзия на брега на Искър край Своге. Предложих й да я науча да плува. Понеже сам не плувах, едва не се удавих. Но веднага поканих Дора в луксозната кафе-сладкарница "Савоя" в София. Подарих й хубав бележник за рисуване. Тя отказа да го приеме и аз - като не знаех как да реагирам - я помолих да ми нарисува нещо за спомен. "А ти защо не ми напишеш нещо?", провокира ме тя веднага. Взех бележника и надрасках: "Обичам те!". Дора се ядоса: "Исках да ми напишеш стихотворение, а не тази глупост". "Напиши ти, щом мислиш, че е толкова лесно", отговорих й аз. Тя взе химикалката: "Това не ти отива. Не влизай в този тон. Поетите не бива да пишат по шаблон". Шаблонно или не, това мое обяснение издържа до днес".

Мишо Белчев донесъл пръстен от Америка

Мишо Белчев и бъдещата му съпруга Кристина живеят заедно от четири години, когато изключителният бард й предлага да се омъжи за него. Това се случва след негово продължително турне в Северна Америка по покана на сънародници - месец в Канада и още толкова в САЩ. Когато поетът с китара се завръща от Страната на неограничените възможности, поднася на младата и красива актриса прекрасен пръстен със сапфири и диаманти.

"В първия момент дори не разбрах, че ми прави предложение. Отдавна бяхме двойка и вероятна сватба не беше на първо място в графиците ни. Но след като се прибра, Мишо очевидно беше променил мнението си по темата. Каза: "Искам да се оженим веднага". И така стана. Тогава дори се шегувах с него: "След 60-дневни обиколки из Новия свят си разбрал, че по-добра от мен за теб няма". Дори го подкачах, че след като толкова време е гледал физиономията на Мерилин Монро под път и над път, и на него му се е приискала блондинка. А Мишо ми беше донесъл страхотен плакат с нейното лице, защото тъкмо тогава се канех да правя моноспектакъл, посветен на вечния секссимвол", връща лентата Криси. Женят се в Руския клуб, където се събират близки и приятели - повече за купона, отколкото за идеята. Другото е известно - днес страхотният им син Косьо, красив и талантлив, вече прави творчески тандем с прочутия си баща.

Аня: Бракът е като виното - оценяваш го след втората чаша

Звездата на родното кино и театър Аня Пенчева и бизнесменът Ивайло Караньотов вдигат в София първата сватба за новия век. Венчавката им сефтосва Милениума. Заради тях отварят Гражданското навръх празниците - на 1 януари. "Аз съм жена, която постъпва разумно, само когато всички останали възможности са изчерпани. Казах "Да" и тогава започна второто детство на Ивайло - той просто попадна в ръцете ми. Бракът е като виното. Не можеш да го оцениш правилно преди втората чаша. А вторият брак е триумф на надеждата над опита. Не е страшно човек да опита. Но не бива да се превръща в навик", разкрива житейско-любовната си философия Аня.

Големите откази

Светът на шоубизнеса невинаги е лъскав и щастлив. Нерядко се случва една знаменитост да откаже на друга, което, освен личната болка, води и до публично унижение понеже медиите бързо надушват драмата. Ето кои са най-големите откази на звездите.

1. Линдзи Лоън отказва на Джеймс Франко през 2013-та. Любовникът й бил напълно скандализиран, след като тя не се съгласява да вземе пръстена. От омерзение той започва да говори куп неща на жълтите медии от личния живот и проблеми на Линдзи.

2. Хилари Дъф и Арън Картър се познавали още от гимназията, където били гаджета. Разделят се и се срещат повече от 10 години по-късно. Любовта им пламва до степен, в която Арън се окуражава, че би могъл да я спечели доживот. Тя обаче отказва на предложението му.

3. Следващата история би трябвало поне малко да убеди феновете на Джордж Клуни, че не би трябвало да му се възхищават толкова. Години наред той беше гадже с екскечистката Стейси Киблър. Освен че бе бомбастично красива, тя, според близките до двойката, правила абсолютно всичко за Джордж. Стейси чакаше повече от 5 години, надявайки се, че Джордж ще се ожени за нея. Накара дори тя се опитала да му направи предложение. Клуни не се трогнал и отказал, което разбило сърцето й.

4. От години Джъстин Бийбър е луд по Риана. Младокът правеше всичко да се добере до смуглата красавица. На едно благотворително парти в Ел Ей Джъстин разкрива чувствата си и признава на Рири, че е толкова луд по нея, че би искал дори да се ожени за нея. Риана, разбира се, го отхвърля категорично.

5. Не е ясно дали Лео Ди Каприо е правил предложение за брак на Кара Делевин, но начинът, по който манекенката го отхвърля, е повече от брутален. Тя вероятно е единствената, която е отказвала на Лео. "Прекалено си стар за мен, освен това вече имаш шкембе", му казва тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай