Дядо Добри: Бойко е Божи човек

Дядо Добри: Бойко е Божи човек | StandartNews.com

"Бойко следва Божия закон. Нали го знаеш - Бойко Борисов, той е от дете набожен. Майка му е дала вяра, Божи човек е". Това казва Дядо Добри пред сценариста Неди Джон Крос във филм, сниман през миналото лято, докато Борисов все още е е влязъл във втория си мандат. Знаковата лента за Светеца от Байлово, както е известен Дядо Добри, все още не е завършена. Но сурови кадри от нея изтекоха в интернет. "Ще може ли да помогне Бойко Борисов на България?" пита Неди Джон Крос. И Дядо Добри отговаря: "Ще помогне чрез Бога. Като се прекръсти в черквата, все едно чрез Бог се кръсти".

По думите му Борисов от дете е с една Божа сила, която е непобедима. "Харесам го, защото е Божи човек, добър човек", споделя още Светецът от Байлово. Филмът за Дядо Добри ще бъде в състезанието за Оскарите, а сценаристът Неди Джон Крос е родом от Пазарджик, но от години твори зад граница. Православните храмове в България са над 3000, а премиерът Борисов е помогнал за ремонта и реставрацията на близо 500 от черквите, уточниха запознати. Близо 230 са ремонтираните храмове от времето на първия му мандат.

От субсидията на партията вече са дарени средства за над 155 черкви, а по програмата за селските райони за възстановени повече от 170. От централата на ГЕРБ обаче категорично отказаха да посочат точната бройка, тъй като имали изрична заповед от Борисов да не афишират помощта за храмовете. "Кощунство е да ги броите. Правим го за вярата и хората", отсякъл Генерала пред своите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай