Два тира в челен удар в Кресненското дефиле

Два тира в челен удар в Кресненското дефиле | StandartNews.com

Нова катастрофа стана вчера сутринта /сряда/ на мокрото и хлъзгаво шосе на входа на Кресненското дефиле. Удариха се челно два тира, като единият водач е ранен, наложи се огнеборци да режат ламарините на кабината на камиона, за да го извадят. Пътният инцидент стана към 06,30 часа на главен път Е-79, в района на Малкия тунел между Симитли и Кулата.

Товарен автомобил „Мерцедес", който пътува към Сандански, на десен завой навлиза в лентата за насрещно движение и се забива в друг тир „Мерцедес", движещ се към Благоевград. Пострадали са и двамата водачи, но единият е с леки травми. Другият е бил със заклещени крака в резултат на сблъсъка. Транспортирани са с линейка в Спешно-приемно отделение на благоевградската болница. Установено е, че по-тежко раненият е с открити фрактури на двата крака. За повече от 2 часа движението в района на катастрофата бе затруднено.

Пътуващите в посока Кулата минаваха покрай ударилите се два тира, а за пътуващите в посока София бе въведен обходен маршрут по черен път. Все още се изясняват причините за инцидента. Възможно е несъобразена скорост на мокрия път да е довела до удара, не се изключва и версията един от тираджиите да е заспал.

60-годишна пешеходка бе пометена от лек автомобил „Рено" на улица „Христо Татарчев" във вторник към 17,05 часа в Благоевград. 44-г. водач от града извършил маневра на заден ход и блъснал пресичащата пътното платно на обозначено за целта място благоевградчанка. В резултат на инцидента жената е със спукан гръден прешлен, транспортирана е за лечение в столичната клиника „Пирогов". Пробата за наличие на алкохол в кръвта на водача на автомобила е отрицателна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай