Дръжте гарда високо

Дръжте гарда високо | StandartNews.com

Астрологична прогноза за периода от 7 до 12 август 2016 година

Факт е, че не управляваме, а само можем да ползваме космическите вибрации. Задачата ми е да посреднича между тях и вас, за да се напасвате към техните изисквания.

Първият аспект от август е дисхармоничен и ни посреща още сутринта на 6-ти август. Става дума за Меркурий/Сатурн. На следващия ден, 7 август, напрежението се допълва с нова порция стрес. Меркурий/Нептун попиляват усилията ни да се съсредоточим върху главното или важното.

Двойката планетни връзки влияе на начина ни на мислене. Действаме така, сякаш сме изгубили представа за времето и се надяваме то да ни стигне за всичко предначертано. Мнозина са склонни да се поддадат на депресивните си настроения. Други са станали толкова раздразнителни, че е най-добре да си останат вкъщи и да приемат, че делата им ще куцат.
Надеждата е силен стимул за действие, но когато разумът не работи, не достига.

Постоянните закъснения и отлаганията на намеренията нещо логично в тази планетарна атмосфера. Ще има недоволни и то с основание, но няма на кого да се оплачат. Верният подход към ситуацията е осъзнаването на обективната необходимост от конкретни и ясни действия.

Тук ще се намесят вибрациите от връзката Меркурий/Нептун. Те ще направят на пух и прах усилията ни и ще провалят инициативите ни.

Най-често провалът на намеренията ще се обвързва с нашата разсеяност или непоследователност.

От 10 август Меркурий де юре е ретрограден и още веднъж ме задължава да кажа, че цялата седмица е неподходяща за начинания, за стартиране на бизнес инициативи, за инвестиционни намерения и прочее.

Овен

Сражавате се за идеите си

Вие сте готови да се сражавате за идеите си. Имате предостатъчно задачи, а трудностите, които се появяват по пътя на изпълнението им, ви държат в кондиция. Вслушвайте се, моля, в интуицията си и в съветите от общата част. Те ще са ви от полза на 6, 7 и на 8 август, когато ще имате толкова много неща за свършване, че ще забравите да се оглеждате. Вниманието ви не трябва да е притъпено или отклонено нито за миг. При присъствие на аспекти Меркурий/Сатурн и Меркурий/Нептун е не твърде възможно да се стигне до объркване. Ще ви е много неприятно, ако заради тях се провали една дълго подготвяна среща, например. Предлагам ви да вкарате в действие своите принципни критерии за оценка на обстоятелства и да не се разколебавате пред трудностите. Доброто на случая е, че негативните тенденции се смесват с положителните емоции от приятни преживявания от лично естество.

Телец

Добрият тон ще ви направи силни

Транзитиращото Слънце черпи увереност от характеристиките на знака Лъв и внася дискомфорт във делника ви. Вие обаче имате начин да ги овладеете, тъй като се ползвате и от енергията на разположилите се в Дева Меркурий, Венера и Юпитер. През разглеждания период те стимулират вашата обществена изява. Правят ви самоуверени и на моменти си позволявате да излезете от границите на необходимото. Предимно разчитате на убедеността си, че винаги откривате изход, когато стане напечено. Надявам се, че сте си взели урок от случилото при предишния ретрограден период на планетата през януари 2016 година. Главоболията ще са по-малко, ако държите на добрия тон.

Близнаци

Разчитайте на близките

Независимо къде ще сте, вие ще показвате, че сте емоционално свързани с близките си, с родния дом, с родината. Патриотизмът ви подтиква към изяви. Мнозина ще направят неща, за които са си мислили, че не им достигат сили или способности. Затова се наемам да потвърдя, че това е вашата седмица. Въпреки, че звучи страхотно, редно е да остана вярна на обективизма и да ви предупредя, че не всички мислят като вас. Причината е във взаимодействието на вашето рождено Слънце с Меркурий, Сатурн и Нептун от знаците Дева, Стрелец и Риби. Те са в сложни и конфликтни отношения. Поради тези обстоятелства очаквам стартираните на 6, 7 и на 8 август проекти да не се реализират. Краят на седмицата е неподходящ за важни решения от всякакъв род. Ако не го разберете навреме, потегляте в грешна посока.

Рак

Радости вкъщи

Предстои спокоен период. Не си давате зор и смятате, че разполагате с цялото време на света. Така трябва да се чувства човек, когато е на почивка. Ваканционното настроение ще завладее и онези, които са по работните си места - те отказват да си поставят високи или далечни цели. Ако е така, все пак приемете за благоразумно да не демонстрирате апатия или мързел. Съветвам ви да сте съсредоточени поради присъствието на повишена опасност от грешки на 6, 7 и на 8 август. Те могат да ви костват спокойствието. Единственото време, което можете да отделите само за себе си, са дните 11 и 12 август. Тогава атмосферата наоколо ще е стабилна. Ще изпитате желание да спретнете ремонт или да осъществите отдавнашното си намерение за разкрасяване на домашния интериор. При положение, че след 22 август и през септември ще имате все по-малко време за подобни инициативи, струва си да се възползвате от сегашната пролука.

Лъв

Търсете добра компания

Вие се нуждаете от отдих и е добре, че сте взели решение той да е сега. Тази част от август е най-подходящият момент за ваканцията през това лято. Потърсете си компания за общи преживявания през свободните дни. Вие се нуждаете от усещането, че можете да споделите преживяванията си и да дискутирате по темите, които ви вълнуват. Транзитиращото слънце е в знака ви Меркурий, което подсилва нуждата ви да усещате, че направлявате живота си. Засилва се нуждата от увереност, че разполагате с материален ресурс да си го позволите. След неспокойното начало периодът ще покаже на какво сте способни, когато прегърнете една идея. 6, 7, 8 август ще са сложни дни за онези, които възнамеряват да си изясняват отношенията. Околните не са на вашата вълна. Разногласията и недоразуменията са пряк резултат от усилията ви да ги приобщите.

Дева

Отдих вместо задачи

Не се надявайте на отдих или на разведряване на хоризонта. Тази седмица от август ще ви изправи на нокти. Ще разсъждавате и дали са си стрували усилията дотук. При положение, че вашият астрологически управител, Меркурий, е в изключително неблагоприятни отношения със Сатурн и Нептун и се подготвя за ретроградна фаза върху територията на вашия знак, редно е да си отваряте очите на четири. Откажете се от вземането на решения, независимо на какъв етап сте с тяхната подготовка. На 6, 7 и на 8 август се въздържайте от дискусии, оттеглете се от надпревара, която може да изчерпи всичките ви свободни средства и не инвестирайте в съвместни проекти. Така ще чуете по-малко откази и ще си спестите главоболия. Предлагам ви да направите нещо далеч по-разумно: да отправите поглед към възможностите за кратък отдих, например.

Везни

Пазете се от пренапрежение

Как да се възползвате от положителната страна на енергията, която идва към вас от съчетанието Слънце/Марс?
Като вземете решение да придвижвате едновременно нови и стари проекти. Колкото сте по-натоварени, толкова по-добре. Ще отметнете доста работа и ще може да си позволите отпуска тогава, когато ви се приискате. Само не се напрягайте. Ако се впуснете в надпревара и в гонене на срокове, целите ще се отдалечават. Неудовлетвореността ви ще е видна за всички, без това да е вашето желание. За да си върнете ритъма, наложете си активен отдих през уикенда, отклонете предложение за пътуване, за да подредете програмата си до края на септември. До тогава възползвайте се от основното предимство на периода - бъдете себе си. След средата на август ще имате повече време за желани занимания.

Скорпион

Забравете за страховете

През август успехът е онзи, който ви преследва. Не се колебайте да действате, но правете нещата дискретно и самостоятелно. Не се хвърляйте към изяви, които ще ви задължат след това да правите неща, които не харесвате. Транзитиращите Слънце и Меркурий подсилват страховете ви, че не се справяте, че някой ви готви капан и прочее. Дори да имате подобни предчувствия, потиснете ги. Те не са продуктивни и на този етап могат да отведат действията и решенията ви в грешна посока. Лесно бихте им се измъкнали, ако предпочетете да правите познатите неща, по познатия начин и сред познати хора. Тази цел поддържайте до 10 август. На 11 и на 12 август Венера прави специален аспект с Меркурий, а вие сте единствените представители на Зодиака, които ще се възползват от това. Очаква се да стиснете здраво шанса.

Стрелец

Осребрявате усилията

Август се оказа неспокоен месец. Многото задачи са причината да се чувствате претоварени. Но вие не се оплаквате. Убедени сте, че сега е подходящото време да свършите нещата, с които сте се заели. И напук на натовареността ви, настроението ви е отлично. Раздвижването на обстоятелствата във професионалната среда е част от възможностите, които се отварят пред вас. Чувствате, че сте в правото си да диктувате правилата на играта. Благодарение на Слънцето и Сатурн на 11 и 12 август ще утвърдите авторитета си. Някои ще осребрите добре усилията си. Преди това очаквам първите два дни от периода да са напрегнати. То е последица от въздействието на дисхармоничните Меркруий/Сатурн и Меркурий/Нептун. Те ви отварят очите за света в очакване да си дадете сметка, че е най-добре да разчитате на себе си. Осъзнайте го, без да се самосъжалявате.

Козирог

Ще ви забележат

Седмицата ви сварва в отлична кондиция. Звездните аспекти, на първо място отличната връзка Меркурий/Сатурн, са решили да добавят от себе си, за да сте още по-привлекателни в очите на заобикалящите ви. Наред с това, желанието ви да знаете повече, да можете повече и да учите в движение ви отличава от масата. Няма как да не ви забележат! Онова, което не ви достига, за да постигнете нирвана, е да се отпуснете и да се насладите на ваканцията, на свободните часове. Причината е в присъствието на силен аспект Меркурий/Нептун, които не позволяват да си кажете: толкова мога. И още. Вие искате не само вашият делник, но и животът на близките ви да е изпълнен с енергия и ентусиазъм. Поради това сте склонни да използвате принуда, когато отсрещната страна не реагира според очакванията ви. Моля, не действайте първосигнално.

Водолей

Вслушайте се в другите

Вие сте доволни от себе си. Дотук август бе резултатен. И през тази седмица ще продължавате уверено със срещите и разговорите, на които разчитате за оформяне на програмата си за есента. Преди да ги включите в дневния си ред, позволете ми да ви предложа да пропуснете дните до 8 август включително. Те са непригодни за сериозни и конструктивни обсъждания. Единственият резултат ще е повече изхабени нерви. От 9 до 11 август ви препоръчвам да наблегнете на служебно-професионалните дела. Дните са подходящи и за уреждане на бюрократично-правови въпроси. На 12 август картинката изглежда различно. От деловия човек не е останал помен. Вие сте разнежени и готови за разговори с половинката си. Някои оглеждат възможностите за нова връзка и прочее. Не се скъпете на думи. Сложете точка на дългите обяснения, позволете на отсрещната страна да се изкаже.

Риби

Лятна романтика

Нещо не ви дава мира. Виновни са пеперуди, които пърхат в стомаха ви. Долетели са, за да ви подсетят за присъствието на романтична линия в живота ни и че е настъпил моментът да разчупите делника си с нестандартни преживявания, решения. Дали да се подадете? Преценявайте. Ще потвърдя, че планетните положения с участието на Меркурий/Нептун ви вдъхват едновременно страст и страхове. У вас живеят две личности. Едната ще се изявява през партньорството в личен план, а другата ще търси упорито обществена кауза за своя трибуна. Към 7 август, след първата вълна на еуфория, ще установите, че сте прибързали с заключенията и че сте действали импулсивно. Не унивайте. Опитайте се до края на периода да живеете без големи планове. Плъзгайки се по гребена на вълната, ще се насладите пълноценно на свободното време или на отпуската си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай