Домашно куче отхапа лицето на гражданин от Брацигово

Домашно куче отхапа лицето на гражданин от Брацигово | StandartNews.com

Домашен питбул нападнал гражданин на Брацигово и нахапал безмилостно лицето му. 40-годишният мъж е жестоко обезобразен, като му предстоят куп пластични операции, пише "Марица".

Страховитият инцидент се е състоял на 27 юни малко след полунощ, когато потърпевшият се прибирал със съпругата си след вечеря. Пътят на женените минавал покрай улицата на въпросното куче. Разяреното псе не било завързано и прескочило ламарината, поставена вместо ограда. Оттам веднага се засилило и скочило върху човека и започнало яростно да хапе лицето му. Въпреки, че мъжът е бил висок и снажен, той нямал сили да се измъкне от желязната захапка на путбила. Жена му веднага се развикала, като това явно стреснало путбила и той избягал, а съседите са се притекли на помощ. Пострадалият моментално бил откаран в Спешното отделение в Пазарджик. Там му направили 36 шева и спасили живота му. Раненият е много добър човек и винаги помагал на хората, споделят съгражданите му.

В града започнало събирането на подписка срещу бойните кучета, като само за ден събраните подписи са 250, а инициаторката Анастасия Клянчева ще представи утре в общината искане пред отговорните институции да вземат мерки и да спрат следващи подобни инциденти. Жителите на Брацигово настояват опасното животно да бъде поставено в клетка и да носи наморник. Подписката ще остане отворена до 21 часа днес. Гражданите на Брацигово могат да намерят оставени листове в центъра на града, в сладкарница "Венеция" и в читалище "Васил Петлешков

От няколко дни кучето вече не се намира в къщата на стопанина му. На негово място е останал другият домашен любимец, който досега не е създавал никакви проблеми на никого.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай