Доброволците на Райфайзенбанк изчистиха Шипка

Доброволците на Райфайзенбанк изчистиха Шипка | StandartNews.com

Служители на Райфайзенбанк инициираха доброволческа акция за почистване на района около Паметника на Свободата – Шипка. По повод 140-годишнината от Освобождението на България, над 50 доброволци – служители на банката, почистиха близо 900-те стъпала към монумента и събраха паднали клони и отпадъци от парка на мемориалния комплекс. В инициативата се включиха и младежи от SOS Детското селище в Трявна, както и туристи, решили да посетят историческия обект в този ден.

Екипът на националния музей посрещна най-малките доброволци с разказ за мястото, което увековечава Шипченската епопея и на което всяка година отдаваме почит към подвига на българските опълченци и руските воини. В знак на уважение към един от най-българските символи, доброволците на Райфайзенбанк положиха усилия за освежаването на района около монумента, който всяка година е посещаван от над 100 000 души – статистика, която задължава паметникът на Свободата да бъде добре поддържан. Най-удовлетворяваща беше оценката, която доброволците получиха от преминаващите гости на комплекса и поздравленията от по-възрастните туристи.

Служителите на Райфайзенбанк ще продължат активно да участват и в други доброволчески акции, организирани в цялата страна. През есента на 2018 г. предстои и десетото юбилейно издание на дарителската кампания „Избери, за да помогнеш". В рамките на инициативата до момента са подкрепени 233 проекта, с над 2.7 млн. лв., благодарение на дарения на служителите на Райфайзен и добавени средства от банката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай