Добри хора помогнаха на баба Костадинка (ВИДЕО)

Добри хора помогнаха на баба Костадинка (ВИДЕО) | StandartNews.com

Добри хора помогнаха на баба Костадинка Колева от Варна, която трогна хиляди българи с историята си. Картините, които жената продаваше на пазар Чаталджа в морския град, вече са изкупени. Радостната вест съобщи Валентина Андонова, която разказа за пенсионерката и нейните проблеми във Фейсбук.

"Благодаря ВИ! Днес сутринта с огромна изненада намерих пощата си препълнена от писма със запитване и молби за съдействие да се закупят картини от баба Костадинка. Много ми е е трудно да отговоря персонално на всяко съобщение, затова допълвам поста тук. За мое най-голямо съжаление нямам физическата възможност да съдействам, престоят ми в България е към своя край и в понеделник отпътувам обратно. Много от постовете под публикацията са на отзивчиви хора, на които изказвам огромна благодарност за готовността да помогнат. Думи нямам да изразя радостта, благодарността и възхищението си от всички Вас, които отворихте сърцата си в тези трудни моменти. Наистина не вярвам на очите си как само за ден успяхме да помогнем на клетата жена. Хора като нея са десетки или може би стотици. Нека образът на баба Костадинка се запази в съзнанието ни и винаги, когато имаме възможност, минавайки покрай възрастни хора, които продават зеленчуци, цветя, орехи, терлици, или каквото и да е, да си спомним. Да спрем и да си купим нещо, дори да нямаме нужда от него.Тези хора са горди, продават вещите си, за да запазят и малкото достойнство, което им е останало, те не искат милостиня, не молят за помощ, но имат нужда от нея. Спрете до бабичката, седнала до кварталния магазин, купете си мушкато, орехи, мед или каквото да е, ако нямате нужда от него, подарете го на някой непознат, така ще направите двама души щастливи, дори да е само за миг. Няма нищо по-хубаво от това да направиш добрина! Отново искам да благодаря на всички за огромните сърца, които имате!", споделя Валентина.

С парите от картините жената искала да помогне на своята болна внучка, купувала си храна и лекарства. „И започнаха да прииждат хора. Останаха 3-4 картини и ги изложихме и опашка от хора имаше. Не знам, аз просто не бях на себе си", разказа пред Нова тв Румяна Кротева, дъщеря на Костадинка.

Оказва се, че художничката е получила множество поръчки за картини след като стана известна. „Две големи картини рисувам на ден. От една страна ми е леко, но от друга страна, много ме боли гърба. Никакво лекарство не пия, нямам възможност, скъпи са лекарствата и нямам възможност да купя. Сега, както стана това нещо, вчера ми донесоха 100 лева от някаква жена, като подарък ми ги е дала", разказва баба Костадинка.

"Това е Божия дарба. Никой не ме е учил. В гимназията съм рисувала. Учителят тогава много ме хвалеше. Ходихме в Морската градина, рисувахме природата. Сега ме накарайте да рисувам, не мога да рисувам природа", добавя жената.

Най-вероятно варненката ще продължи да продава свои картини, за да помага на семейството си. Щастлива е, че все още има добри хора и е благодарна на всички, които са закупили от творчеството й, а не са й дали просто пари за просия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай