16:57 ч.

02.04.12

1 мин.

2384

1

0
Дишаме като прахосмукачки

Мръсен въздух ни удря в дробовете и сърцето, бием Европа по вредни частици

Снимка: Интернет

София. Мръсен въздух ни докарва алергии и сърдечни заболявания. Повече от половината българи са засегнати от замърсяването на въздуха с прахови частици. Равнището у нас надвишава европейските норми.

Основните източници на замърсяване на въздуха са топлоелектрическите централи, газовете от горенето на дърва и въглища за отопление и вредните емисии от транспорта.

Завишените нива на различните замърсители на въздуха причиняват доста заболявания, подчерта Деница Манчева от Центъра за изследване на демокрацията.

Затова са необходими мерки в различни сектори. По-голямата част от замърсителите вредят изключително много на дихателните органи и на сърцето и се получават все повече алергии, поясни Манчева.

Едва 7 % от потребителите са санирали жилищата си, отчетоха от ЦИД. Препоръките са да се усвояват по-добре евросредствата за енергийна ефективност, за да се намали потреблението на различни източници на горива, замърсяващи въздуха, съобщи БНР.Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Astoni · 19:24 · 02.04.2012
Страшна работа е с тия автомобили! Нямам думи! Никой не взима мерки. Малко хора знаят, че лайната, които изхвърлят ауспусите от колите са страшни за здравето. Оловото е водещо, от което следва, че зъбите на хората окапват. Замислете се! Спрете автомобилите поне в центъра на големите градове. В Европа шофьорите заплащат солени санкции, когато минават оттам. Ужас и безумие! Природата рано или късно ще накаже човечеството за проклета си алчност. Тя ще се възстанови, но хората никога. Мръсна измет!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент