"Дейли мейл": Джихади Джон плаши през София

"Дейли мейл": Джихади Джон плаши през София | StandartNews.com

Запис със закани на терориста бил предаден от сириец на българските служби

Зловещият палач на "Ислямска държава" Джон Джихадиста отправи нови заплахи за зверства, а записът със заканите е бил предаден от сириец на българските служби, твърди "Дейли мейл". В записа терористът се снима за първи път с открито лице. Бойци от Свободната сирийска армия са се сдобили тайно със записа с продължителност 1:17 минути.

След това са го изпратили на един от своите колеги, известен като Абу Рашид, в българската столица София, пише вестникът. Смята се, че Абу Рашид, родом от сирийския град Алепо, е получил записа по приложението за видеоразговори "Вайбър". По-късно той предал копие на записа на българските служби за борба с тероризма. Фанатикът, известен като Джон Джихадиста, беше идентифициран през февруари като 27-годишния жител на Лондон Мохамед Емуази.

Той е обезглавил най-малко седем западни заложници в Сирия - трима американци, двама британци и двама японци, и е участвал в обезглавяването на 17 сирийски войници. Джон Джихадиста беше видян за последно в края на януари, във видеозапис с обезглавяването на японския заложник Кенджи Гото. В новия запис джихадистът потвърждава, че наистина е Мохамед Емуази, както беше съобщено през февруари.

Той обещава също, че скоро ще се върне във Великобритания с "халифа" на "Ислямска държава" (Абу Бакр ал Багдади). Джихадистът Джон е един от най-издирваните престъпници по света. САЩ предлагат награда от 10 000 000 долара за главата му. "Дейли мейл" предал полученото от него видео на британската полиция за по-нататъшно разследване. Скотланд ярд отказа коментар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай