Детско лято с шапки от вестници

Детско лято с шапки от вестници | StandartNews.com

Сигурно не е лесно да замениш детските игри и забавата с досадните задължения на възрастните. Но някои хлапета го правят. Като 11-годишната софиянка Мая Чичова, която е на почивка с баща си Мартин на къмпинг „Смокиня". „Тате направи на мен и на сестра ми по една шапка от вестник и подхвърли на шега: „Сега трябва да си ги платите..." , посочва Мая как се е родила идеята да изкарат някоя стотинка за сладолед. Съседите им подарили стари вестници и „бизнесът" тръгнал.

„Мая започнала да прави дори по-хубави шапки от юрнека на татко си. „Продавахме ги по 20 ст, но първият ден изкарахме над 20 лв.", казва доволно момичето. Втория ден Мая разширила асортимента и изложила на сергията собственоръчно направени обеци и гривнички от разноцветни мъчнисти по левче. За няколко дни сумата набъбнала двойно и баща и се пошегувал, че май трябва да купуват касов апарат, за да не я сгащят данъчните.

„Харесала съм си една раничка за свободното време, мисля че е около 50 лв. и ако изкарам толкова като се върнем в София ще си я купя", посочва в какво ще „инвестира" печалбата Мая. Тя е особено доволна, че хората и се радват и я поздравяват.

„Обикновено другите се снимат с мен, но сега аз искам да си направя снимка с теб..", поздравил я актьорът Кирил Ефремов и си купил една шапка. Големият Близнак от популярния серил „Под прикритие" е сред запалените къмпингари на „Смокиня".

Мая признава, че това не са първите и заработени пари. Като кинаджийска издънка, чаровницата се е снимала в редица рекламни клипчета. Дядо и е известния близкото минало оператор Виктор Чичов, който бе зад камерата на култовата лента „Оркестър без име". „Тате пък е снимал с Робърт де Ниро и Никита Михалков", допълва със задоволство биографията на настойника си Мартин, наследил професията и занаята на баща си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай