Дете загуби живота си след ваксина

Дете загуби живота си след ваксина | StandartNews.com

14-годишната Лили Христова от великотърновското село Самоведене загуби живота си след ваксина срещу папилома вирус, предаде news7.bg. Лили разви автоимунно заболяване след ваксинацията и почина в силна болка и страдание в клиника във Ватикана. В последните си дни тя е държана в реанимация с особено ниски жизнени показатели. Тийнейджърката е била на командно дишане и упоена с морфин, заради адските болки, които е изпитвала.

Преди две години й е била поставена ваксина срещу рак на маточната шийка, именно след нея животът на Лили рязко се променя и тръгва надолу. Всички казват, че причината е във ваксината.

Майката на детето е решена да търси правата си в съда и желае да бъде направена аутопсия от независими експерти, които да установят причината за разболяването на момичето.

Семейството на Лили все още не могат да приберат тялото на дъщеря си в България, тъй като са необходими 5000 лв., с които не разполагат. Не получават помощ и от посолството ни в Рим. Кметът на Велико Търново е поел ангажимент да осигури средствата, за да може момичето да бъде погребано у нас. 

На 27 юли Лили трябваше да навърши 15 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай