Депутатски син обезумя, тероризира блок 16 часа (ОБЗОР)

Депутатски син обезумя, тероризира блок 16 часа (ОБЗОР) | StandartNews.com

Коцето рани ченге с тенджера, изхвърли куче и микровълнова от балкона

38-годишен шизофреник държа като заложници 12 семейства от кооперация на ул. "Алеко Константинов" в столицата повече от 16 часа от събота вечер до неделя по обяд. Шизофреникът Константин Ляков изправи косите на квартала, мятайки покъщнината си на улицата, млатейки с дебел клон коли на улицата и чупейки прозорци. 15 полицаи с 4 патрулки и линейка стояха часове наред пред кооперацията, преди да решат какво да правят с мъжа. Бащата на лудия мъж - бившият депутат от СДС Панайот Ляков, който е лекар по образование, заявил, че Константин не го интересува. Казал да предадат на полицаите, че синът му не си пие хапчетата. Ляков е в Пазарджик, а съпругата му е болна и прикована на легло, уточниха съседи на сина им.

Обезумелият Константин започнал да хвърля чинии и чаши на улицата около 20,30 ч в събота. Първо обект на агресията му било преминаващо такси. След това слязъл от апартамента на надпартерния етаж, взел счупен от бурята дебел клон и започнал да налага микробус на уличното платно, докато му счупи стъклото. Това му се видяло малко и той взел керемида и потрошил стъкло на склада на близкото заведение за бързо хранене "Папая". След това грабнал алуминиева стълба и започнал да налага колите по улицата, като поломил най-малко три от тях. Накрая счупил и стъклото на входа на кооперацията и се прибрал за малко в дома си. 30 минути по-късно дошли извиканите от момиче от съседната кооперация полицаи. Когато ги видял, Коцето отново "полудял" и започнал да мята кухненска посуда. Взел метална тръба и започнал да си пее и тананика, като удрял по перилата на терасата. Крещял -

Аз не съм като вас, аз съм луд!

Тук ще става така, както аз кажа".
Униформените се скрили във входа, но от терасата Константин продължавал да хвърля, какво свари, дори успял да уцели полицай с капак от тенджера. "Ау, краченцето ли ти ударих!", победоносно изкрещял Коцето. След това повел диалог с униформените. Питал дали имат душа или дали не са я продали. "Не съм я продал и няма и да я продам", отвърнал полицаят Ники. Константин накрая заключил: "Аз не ти вярвам, моята вече я няма!".
Константин продължил да буйства цяла нощ - до сутринта вече бил изхвърлил и килим, сгънат на руло през терасата, а накрая, за капак, метнал микровълновата от балкона. Около 10 ч полицаите разпънали надуваем дюшек, за да може мъжът да скочи. Той обаче им хвърлил кучето си. Около обяд днес пред блока дошла и психоложка, която близо 40 минути се опитвала да говори с мъжа. Накрая полицаите разбили вратата на жилището, а четирима униформени изнесли буйстващия Константин навън и го задържали.

Преди 2 месеца се върна от психиатрията

явно не си пие хапчетата и никой не го контролира. И друг път е правил подобни магарии, но това просто не се търпи - 12 апартамента стоим заложници и не смеем да си покажем носа навън", коментира пред "Стандарт" съседка от блока след екшъна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай