Депутат върна пари (ОБЗОР)

Депутат върна пари (ОБЗОР) | StandartNews.com

Депутат от Русе намери изгубен портфейл с 800 лева и публикува съобщение в социалните мрежи, за да издири собственика му. Няколко часа по-късно портмонето стигнало до жената, която е негов собственик - фризьорка от Русе. А новината в профила на народния представител Искрен Веселинов до днес имаше над 1000 споделяния.

"На два пъти съм си губил портфейла с много пари и двата пъти се е намирал кой да ми го върне. Наистина доброто се връща, трябва да го правим непрекъснато", обясни самият Веселинов. Той открил чуждата вещ в понеделник близо до сградата на здравната каса в Русе. Видял портмонето вечерта, паднало между паркираната му кола и тротоара. Вътре нямало документи, само снимка и бележка от НЕЛК на името на Петя Гочева.

Депутатът решил на сутринта да предаде портфейла в Първо РПУ. Споделил обаче за случката в социалната мрежа, за да бъде открит по-бързо притежателят на чуждата вещ, защото вътре имало и пари. Във Фейсбук веднага се отзовали множество познати на зам.-председателя на ВМРО. Така русенският депутат от Патриотичния фронт бързо разкрил и евентуалния притежател на изгубеното портмоне. 42-годишният русенец е и председател на Центъра за демографска политика в дунавския град. "Благодаря на всички, които се отзовахте. След няколко часа жената беше открита и известена. Винаги съм вярвал, че фейсбук е най-голямото и хубаво село - тук новините летят бързо и тайни няма", написа вчера в профила си русенецът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай