Депутат от ГЕРБ: Не трябва да има чувство за малоценност във ВВС

Депутат от ГЕРБ: Не трябва да има чувство за малоценност във ВВС | StandartNews.com

Българските военновъздушни сили показват изключителни качества, независимо от ограничените ресурси, с които работят.Това заяви о.р. ген. Константин Попов, началник на отбраната в периода 2016 - 2017 г. и настоящ председател на Комисията по отбрана в 44-то Народно събрание, по повод празника на авиацията и военно-въздушните сили (ВВС), цитиран от "Фокус".

Българската авиация е преживяла какво ли не – огромни спадове след Ньойския договор, възходи през 30-те години и един качествен скок с въвеждането на реактивната авиация - сериозна авиация, през 70-те и 80-те години, и една криза от 90-те години до днес, която се превръща в хронично заболяване, което дай боже да се излекува, продължи той.

Независимо от безкрайно ограничените ресурси, аз смятам, че българските ВВС и хората, посветили живота си на военно-въздушните сили, работят изключително силно и по никакъв начин не трябва да имат чувство за малоценност. Напротив – те са се доказали в много учения и според мен струват много повече от всички онези, които са безкрайно добре осигурени, защото с изключително малкото ресурси, които имат, тези хора наистина правят чудеса от храброст и показват изключително сериозни качества и умения, каза още Константин Попов.

Той разкри,  че още през миналата година са били осигурени над 70 млн. лева за поддръжката на МиГ-29. По думите му в Бюджет 2018 са предвидени финансови средства, но травмите, нанасяни в продължение на десетилетия, според него, не могат да се възстановят за една година.

Пред БНТ той разкри, че се предвижда закупуването на нови изтребители през следващата година. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай