Дават старт на първия пясъчен полумаратон „Камчийски пясъци"

Дават старт на първия пясъчен полумаратон „Камчийски пясъци" | StandartNews.com

Клуб „Зелена стъпка" е организатор на първия български пясъчен полумаратон „Камчийски пясъци". Той ще се проведе на 31 май по най-дългата плажна ивица в страната. Участниците ще пробягат 21,1 км – разстояние, което е половината от класическата маратонска дисциплина. Трасето включва уникалното съчетание на дюни, лонгозни гори, море и река. Бегачите ще прекосят устието на река Камчия, като това ще стане при спазване на предварително поставената маркировка и при изкючителни мерки за безопасност, категорични са организаторите от „Зелената стъпка", които ще тестват брода на реката непосредствено преди състезанието.Партньор в инициативата е Санаториално –оздравителният комплекс „Камчия".

Дистанциите за маратонците са две – 21 и 10 км. Контролното време е зададено съответно 4 часа и 3,30 часа. Те ще минат през два контролни и подкрепителни пункта, а на старта и финала ще бъдат осигурени вода и плодове. Специално за децата е 2-километровата дистанция, без пресичане на реката.

В съпътстващата програма на спортното събитие е посещение на уникалния Спортен комплекс „Камчия" и тест на най-добрата писта за бягане, която се намира в многофункционалната спортна зала на комплекса. Медицински екип на комплекса ще извършва и предсъстезателния медицински преглед на участниците.
Участие в състезанието е заявил Андрей Гридин – състезател по ски бягане в зимните олимпийски игри през 2014 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай