Дъщерята на Бисер Киров отлетя към рая

Дъщерята на Бисер Киров отлетя към рая | StandartNews.com

Венциноса фон Койдел, дъщерята на Бисер Киров, почина в Берлин. Любимката на българския културен елит в немската столица си отиде само на 42. Тя беше истинско вдъхновение за всички, които представяха националната ни култура, история и дух в мегаполиса.

"Скъпи приятели, на 13 септември от Берлин отлетя в един по-добър свят любимата ни дъщеря Венциноса. Тя остави две прекрасни деца, дъщеричката Фрида на 5 и 3-годишния Максимилиян и стотици идеи, проекти, мечти и покрусени от скръб приятели, познати и роднини. Светла й памет!", написаха в социалната мрежа опечалените родители Бисер и Митка Кирови.
Венциноса, възпитаничка на НГДЕК в София, на Хумболтовия университет в Берлин и на Московския "С.Ю. Витте", беше продуцент, художник, създател на инсталации, юрист, полиглот. Дъщерята на Бисер Киров е сред главните герои във филма на Георги Тенев "Свещена светлина", в който преди 5 години се снима заедно със съпруга си Феликс фон Койдел. Тя бе и куратор на изложбите на Феликс в Националната художествена галерия и из Европа. Бе експериментатор-колорист, есеист и ярък родолюбец. Напусна този свят пред откриването на изложбата си в Италия.

"Стандарт" изказва съболезнованията си на семейство Кирови и Фон Койдел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай