19:09 ч.

14.06.12

1 мин.

1771

0

0

Държавата свърши парите за помощи на перничани

от Стандарт Нюз |

Държавата свърши парите за помощи на перничани
Снимка: Илияна Кирилова

София. Спряха изплащането на помощите за пострадалите от земетресението в Перник, защото парите, отпуснати от държавата, са свършили.

Социалните служби в града обясниха, че от два дни не изплащат еднократните помощи от 325 лева, съобщи бТВ. Въпреки това молбите на всички хора, които продължават да постъпват, се приемат и обработват. До момента са изплатени около 930 хиляди лева. С тях били подпомогнати повече от 3000 пернишки семейства, съобщи социалният министър Тотю Младенов.

"Вече сме подкрепили реално над 3000 семейства в Перник с еднократна помощ, за да могат да преодолеят щетите от земетресението. Ако не достигат парите, ще видим за колко пари става въпрос, защото нашата комисия, заедно с комисиите на общините, работят много внимателно по огледите на къщите и ще информираме Министерство на финансите, ако има такъв недостиг, да видим за колко хора става въпрос", поясни Младенов.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент