Дариха къща на пострадал от наводнението в Мизия

Дариха къща на пострадал от наводнението в Мизия | StandartNews.com

Мизия. Сглобяемо еднофамилно бунгало, състоящо се от 2 стаи и баня ще получи днес безвъзмездно 67-годишният Илия Кучияшки, който загуби къщата си при наводнението в Мизия. Дарението е от Национална гражданска коалиция „Природата за хората и регионите", която се присъедини към Общонационалната кампания за подпомагане на бедстващите от град Мизия. Къщата е оборудвана и с бяла техника. Дарението се осъществи благодарение на събрани средства от благотворители събития.

НГК „Природата за хората и регионите" е първата неправителствена организация, която прави такъв вид дарение, за все още бедстващата община Мизия. От „Природата за хората и регионите" призоваваха и други неправителствени организации, особено тези, които участват в обществени поръчки и реализират сериозни приходи и непрекъснато са в центъра на медийното внимание по екологични въпроси, в знак на солидарност да отделят една минимална част от печалбата си, като последват примера ни и подадат ръка на нуждаещи се семейства от Северозападна България. Дарението ще бъде транспортирано в Мизия на 2 октомври около 13.00 часа.

"Намерението ни е нашите дарения да бъдат предоставени на конкретни нуждаещи се, които да се отнасят грижовно към вещите, и след като премине необходимостта от тяхното ползване, да може да се предоставят на други пострадали от бедствия в страната, добавят от НГК "Природата за хората и регионите". Организираната от тях кампания продължава и в близките 10 дни ще подготвят и ще изпратят още едно двустайно бунгало на друго семейство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай