Да си купиш винетка с жълти стотинки

Да си купиш винетка с жълти стотинки | StandartNews.com

26-годишен мъж от Велико Търново плати годишната си винетка с жълти стотинки. Михаил Димитров решил да закупи стикера с монети от по 1,2 и 5 стотинки в знак на протест срещу последното увеличение на цената на винетката.

Мъжът е завършил аграрна икономика и работи като фирмен консултант, пише "Дарик". Обяснил е, че до този момент винаги е плащал винетката за автомобила си с банкноти, но тази година решил сумата да бъде в жълти стотинки.

„Като цяло държавата нетрадиционно се отнася с нас, като ни покачва таксата за винетен стикер, съответно и аз реших да й отговоря нетрадиционно на повишената цена на винетката", коментира Димитров.

Решението да изненада служителите в Областно пътно управление, като плати с жълти стотинки, взел преди седмица. Споделя, че бързо събрал сумата, тъй като за идеята му помогнали десетки приятели. „Всеки си разби касичката и ми донесе това, което имаше там. Първите около 40 лева бях събрал за половин година, като те бяха за съвсем друго нещо, но в крайна сметка ги дадох днес за винетка. Останалите 57 лева успяхме заедно да съберем само за седмица", каза търновецът.

Въпреки създаденото неудобство, стотинките са били преброени от монетоброяч във ведомството, като това е отнело около час.

„97 лева са много за винетка. Не е редно, на фона на пътищата, по които се движим, цената им не е реална", категоричен бе Михаил Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай