"Чудесата" зарадваха ученици в Монтана

"Чудесата" зарадваха ученици в Монтана | StandartNews.com

Световна шампионка дари топки "Бразука" от името на "Стандарт"

Световната шампионка по парашутизъм Даниела Йорданова връчи 4 футболни топки на спортисти от природо-математическата гимназия в Монтана. Състезателката бе посрещната топло.

"Дарът е от вестник "Стандарт", който води най-благородната и полезна кампания за популяризиране на българските спортни чудеса. Спортът е движение, а движението е здраве", сподели световната шампионка. "Подкрепете кампанията на "Стандарт" и гласувайте в сайта bgchudesa.com", призова Даниела Йорданова. Най-радостен от подаръка се оказа преподавателят по физическо възпитание Сашо Борисов.

Той призна, че през тази учебна година учениците от гимназията не са играли футбол, тъй като старите топки се скъсали, а за нови още не са намерили пари. По тази причина играли само баскетбол. Учениците ще ритат с "Бразука" - топката на световното първенство в Бразилия. "Сегашните ученици имат безспорни успехи в областта на математиката, физиката, историята. Но имат и постижения в спорта, с които се гордеем", сподели директорката Ксения Йотова.

Футболният отбор на гимназията е бронзов медалист от националните ученически спортни игри. Деветокласникът Мартин Пенков е европейски бронзов медалист по карате кьокошин, дванадесетокласникът Любомир Емилов - вицерепубликански шампион по карате. Ива Желязкова и Аксиния Цветанова са републикански шампионки във възрастта до 12 години с баскетболния клуб "Монтана". Милен Бориславов, Николай Бориславов, Никола Николаев и Иван Димов са състезатели от младшите състави на волейболния клуб в Монтана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай