"Чудесата на България" огряха НИМ

"Чудесата на България" огряха НИМ | StandartNews.com

Чудесата са една от насоките на пътя, по който ще тръгне България през ХХІ век. Затова се надявам в. "Стандарт" като организатор вече 6 години на успешната кампания "Чудесата на България", в която представяме не само туристическите открития и атракции, но и духа на България. Правим го за младите хора, така че след време на тези земи пак да има българи и те да живеят така за в бъдеще, както ние в момента само мечтаем.

Това обяви главният редактор на в. "Стандарт" г-жа Славка Бозукова при откриване на петата церемония по награждаване на отличниците в туризма от кампанията "Чудесата на България".

Следващите 90 минути церемонията, на която ще бъдат наградени най-добрите в категориите "Атракции", "Археологически открития", "Съкровища" и "Музеи" ще бъде предавана пряко по Канал 3.

Церемонията откри незрящата млада певица Катрин Витали с песента "Облаче ле бяло". На церемонията присъстват 17 кмета, политици и представители на бизнеса.

"Искам да се обърна към политическия елит, обяви г-жа Бозукова. - Уважаеми политици, защо не разкажем истинската история на България, да покажем чудесата й, с които се гордеем. Защо светът ни познава само с чудесиите като последната в берлинското метро, обърна се г-жа Бозукова към присъстващите. И допълни, че казва това не като упрек, а с болка и притеснение да не изтървем една златна възможност, която ни се дава през следващите две години с председателството на ЕК, обявяването на Пловдив за европейска столица на културата и на Варна за младежка столица. С тази церемония даваме началото на кампанията, с която ще отбележим 25-годишен юбилей на вестник "Стандарт" и показваме, че вярата и упоритостта водят до резултати. Човек работи и продължава, въпреки предизвикателствата", заяви г-жа Бозукова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай