Чоков-младши с обвинение за побой (ОБЗОР)

Чоков-младши с обвинение за побой (ОБЗОР) | StandartNews.com

Жители на ромската махала искат оставката на кмета на Галиче

Синът на кмета на врачанското село Галиче стана клиент на прокуратурата. Срещу Мартин Ценков Чоков е повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда. За такова престъпление е предвидено наказание до 6 години затвор. Със случая се занимава Районната прокуратура в Бяла Слатина, след като обвинител номер 1 Сотир Цацаров разпореди цялостна проверка. В края на март 17-годишният син на Ценко Чоков изби зъбите на съселянина си Милен Крумов след спречкване в дискотека. Според обвинението това е станало около 2 часа в Бяла Слатина. Младият Чоков е счупил двата горни резеца на Крумов, който е от ромската махала в селото. Преди дни жителите на махалата поискаха оставката на кмета и заявиха, че повече няма да го избират.

В момента Чоков управлява четвърти мандат и бе избран от листата на ГЕРБ на последните местни избори. Той има славата на феодален владетел, който управлява по собствени правила и е недосегаем за закона. Съселяните му се оплакаха, че младият Мартин дерибейства в региона, управлява автомобил без шофьорска книжка, бие и заплашва всички наред, а органите на реда остават глухи и слепи след оплакванията им. Освен в родното Галиче 17-годишният момък и аверите му тормозели постоянно хората в съседните Алтимир и Бяла Слатина.

След сигналите срещу Чоков-младши дори се стигало и до нови заплахи. Повечето родители от ромската махала спряха децата си от училище. Със случая се зае лично главният прокурор Сотир Цацаров, а кметът Чоков прецени, че в "името на социалния мир" е по добре да премести сина си да учи другаде. "Относно събития във врачанско село, чийто кмет стана печално известен. Въпрос към окръжния прокурор. Какво е направено до момента? Отговор: "За кое". Защото спящи окръжни прокурори, както и спящи директори на областни дирекции водят до това - регистратори, превърнали сме се в регистратори", коментара миналия четвъртък главният прокурор Сотир Цацаров. Вътрешният министър Цветлин Йовчев също взе отношение по случая и разпореди проверка. В момента се проверява работата на главния инспектор от Бяла Слатина Боян Тасков, за когото има данни, че многократно е получавал сигнали от различни места за кметския син, но не е вземал необходимите мерки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай