Чивиев нападнал Ембака с бухалка (ОБЗОР)

Чивиев нападнал Ембака с бухалка (ОБЗОР) | StandartNews.com

Жената на бабаита от Сандански за 24 часа в полицията, мълчи

Ни вест, ни кост няма от Емил Първанов-Ембака, заподозрян за убийството на работника Николай Чивиев на АМ "Струма". 47-годишният служител на строителната фирма "Агромах" издъхна в петък следобед след скандал с бабаита от Сандански. Чивиев трябвало да следи дали шофьорите спазват забраната за преминаване, за да не пречат на полагането на настилката на трасето, което в момента се ремонтира. Въпреки ограничението Ембака решил да мине по недовършения още участък от аутобана. След скандал Чивиев бил ударен с камък, което се оказало фатално за него. Според друга версия, лансирана от Росен Недин, адвокат на Ембака, работникът провокирал клиента му. Николай направил предното стъкло на сеата на сол с бухалка, а стъклата разрязали ръцете на съпругата на Първанов. Тогава афектираният Ембак се нахвърлил върху Легионера, както го наричат колеги. В момента Първанов се издирва от органите на реда. По неофициална информация полицията търси и втори мъж, свидетел на престъплението.

"Жената на Емил я задържаха за 24 часа плътно", заяви за "Стандарт" адвокатът на Емил Първанов - Росен Недин. Според запознати тя е била привикана, за да даде показания. Целият екшън се е разиграл пред очите й. "Това, което най-много ме озадачава, е защо не са иззели дрехите, с които е била облечена съпругата, по които има следи от потрошените стъкла. Вярно е, че тя до момента не иска да свидетелства, защото иска да си подреди мислите. Тези неща трябва бързо да се вършат, за да няма после оспорвания", категоричен е адвокат Недин. Според него е имало хора, които са заснели с мобилен апарат екшъна.

Адвокат Недин е човекът, на когото Емил Първанов се е обадил веднага след случилото се. "Говорихме много накратко, беше разстроен. Само ми каза да имам предвид, че пак ни предстоят дела", казва защитникът. "От това, което схващам, по-скоро

който не умее да прощава - отмъщава

но в каква степен и кой от двамата го е правил, тепърва трябва да се изясни. И да се прецизира - дали е извършено при неизбежна отбрана, в състояние на афект ли е. Задължението на прокуратурата е на този етап е да установи обективната истина", категоричен е адвоактът. Той смята, че Първанов ще се предаде сам в полицията.
"Към този момент няма задържан заподозрян за убийството на магистралата. Когато има резултат от издирването, ще го съобщим веднага", категорични бяха и от пресцентъра на МВР. Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова пък заяви  пред БНР, че скоро ще има яснота по убийството на Чивиев. "Мога да кажа, че МВР работи много активно и призивите за активизиране са малко неоснователни. Има свидетели на този случай. В момента има досъдебно производство, изясняват се всички детайли и мисля, че скоро ще имаме решение на този случай", каза тя. Бъчварова отказа да потвърди, че извършителят на убийството е Ембака. И апелира служителите на пътностроителните фирми

да не влизат в саморазправа

ако шофьори нарушават ограничения, а да се обръщат за съдействие към КАТ. Шефът на "Агротех" Методи Бачев, който е братовчед на убития Николай, пък призова извършителят да се предаде, тъй като, ако не от полицията, ще бъде открит от колеги от Френския легион, служили с Чивиев.
Официално Ембака се занимава официално със животновъдство и земеделие. Според запознати той няколко пъти сменял фамилията си, като последно взел тази на жена си и вече е Първанов.

Емил е непокорен, но не е отишъл да убива

Росен Недин, адвокат на Емил Първанов

- Адвокат Недин, вярно ли е, че в разговор с Емил сте го посъветвали да се предаде?
- Да, първото, което му казах, е, че е най-добре да се предаде.

- А доколко фактът, че вашият клиент е с криминално минало, оказва влияние върху обществения отзвук на случая?

- Няма как да не оказва. Но моят клиент до момента нито веднъж не е влизал в затвора за тежко престъпление. Емил може да е бурен, непокорен, но той не е отишъл там да убива, а да мине по прекия път за вкъщи, връщайки се от пазар. Истината ще излезе. Има достатъчно хора, които са били там, видели са какво става. Има свидетели, независимо че гледам, че се прокрадват опити да се промени фактологията.

- Защо Емил е избягал от местопрестъплението?

- Явно не може да го преосмисли. Бъдете сигурна, той няма да се скрие, ако трябва, ще си понесе наказанието. Но има и други случаи, в които по-богати и влиятелни са се опитвали да влизат в конфликт с него, той е реагирал по същия начин, защото е човек със силно усещане за независимост и свобода.

- Появи се и версията, че бизнес интереси може да са в основата на конфликта, вярно ли е?

- Не. Емил за първи път среща този човек, абсолютно не го познава.

- А какви фактори са довели до инцидента?

- Ако се задълбочим, бихме се замислили как тази отсечка е оставена без контрол в ръцете на един човек, без това да му е работата. Къде са органите на КАТ? Защо не са сложили патрул да следи, да контролира, след като има и други случаи на масово преминаване на местни хора?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай