Чистят МВР от дублирането на функции

Търсим решение на проблемите с диалог, обяви министър Валентин Радев

Чистят МВР от дублирането на функции | StandartNews.com

Това беше първа, опознавателна среща с лидерите на седемте синдиката на МВР. Очаквам диалогичност, сътрудничество, да работим заедно, за да подобрим нещата, които са положителни и да търсим решение на проблемите, заяви министър Валентин Радев след срещата със синдикатите в МВР. "Първото нещо, за което се договорихме, е да бъде направен функционален модел и анализ на дублиращи се функции в министерството. Основните приоритети в работата ще бъдат борба с битовата престъпност и войната по пътищата", продължи Радев. 

Вие веднага се хващате за съкращенията. Функционален модел означава да се види структурата на министерството. През годините към него има много добавени структури. Например 112, КАТ, регистрации и др. Като се направи този функционален модел ще се види най-малкото дали има дублиране на дейности. Не може да имаш обществени поръчки в една мегадирекция и обществени поръчки в една нова дирекция, която е временно създадена с някаква цел. Всичко ще бъде поправено с диалог", заяви вътрешният министър, но не уточни какво ще бъде преструкторирано, докато не свърши проверката. 

Инж. Венцислав Станков, председател на синдиката на пожарникарите и спасителите „Огнеборец", заяви че на срещата са поставени редица въпроси, свързани с реформите на МВР, подобряването на условията на труд, повишаването на доходите и материалното осигуряване на служителите. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай