Четвърти ден маратон по бюджета

Четвърти ден маратон по бюджета | StandartNews.com

София. Депутатите продължават с приемането на текстовете от Бюджет 2014 на второ четене. В четвъртък те неколкократно удължаваха пленарното заседание и приключиха след полунощ, като за това време успяха да преполовят законопроекта.

Сред спорните текстове, които все още не са дебатирани, е намаляването на партийните субсидии. При приемането на закона в бюджетна комисия тя беше намалена с 1 лев – от 12 на 11 лева за получен глас.

Все още не са гласувани и текстовете, според които през 2015 г. ще бъде възстановен 10-процентният данък върху доходите на хората с доход до минималната работна заплата от 340 млн. лева.

Предстои да бъдат обсъдени също семейните помощи и запазването на 35 лева за месечна субсидия за дете, както и увеличението с 15 лв. за второ дете.

В четвъртък депутатите отметнаха гласуванията на бюджетите на министерствата, на комисиите и агенциите, както и на общините.

Повече пари получиха ДАНС, Националната разузнавателна служба и Националната служба за охрана. Също така Министерството на здравеопазването получи повече пари.

Спор се заформи около бюджета на МВР, който беше орязан до под 1 млрд. лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай