Чест и почит пред българското знаме на Незнайния войн

Чест и почит пред българското знаме на Незнайния войн | StandartNews.com

Националното знаме се развя над паметника на Незнайния войн и базиликата "Света София" по случай 137-годишнината от Освобождението на България.

Началникът на почетния караул официално посрещна държавния глава. Президентът и Върховен главнокомандващ Росен Плевнелиев поздрави строените представителни части, съставени от гвардейци, на площада пред Паметника на Незнания войн. Под звуците на Националния представителен духов оркестър гвардейците донесоха националния трибагреник, за да го издигнат на това знаково за България място.

Традицията на това място да са тържествените държавни церемонии е след 1989 г., а Паметникът на Незнайния войн е издигнат на 22 септември 1981 г. по случай 1300 годишнината от създаването на Българската държава, пише БГНЕС.

На официалната церемония в чест на 137-годишнината от Освобождението на България пред Паметника на Незнания войн, гости бяха българският патриарх Неофит, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министърът на отбрана Николай Ненчев. Присъстваха много политици, посланици, генерали и общественици, сред тях Корнелия Нинова, Лютви Местан, Симеон Сакскобургготски и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай