Чернева остава председател на Националното бюро за правна помощ

Чернева остава председател на Националното бюро за правна помощ | StandartNews.com

Правителството определи Елена Чернева за председател, а Вилма Василева – за заместник-председател на Националното бюро за правна помощ. Това ще бъде следващ мандат и на двете начело на независимия държавен орган, който организира правната помощ за социално слабите лица и хора от други уязвими групи, информират от пресцентъра на Министерски съвет.

През изтеклия тригодишен период, работейки в екип, г-жа Чернева и г-жа Василева реализираха множество инициативи с положителни резултати – разширен беше кръгът от лица с право на първична правна помощ, уеднаквени бяха критериите за предоставянето й, засилен беше контролът по предоставянето на правна помощ, създаден беше механизъм за реда и организацията за събирането на присъдените на Националното бюро разноски за правна помощ. Като постоянни дейности на бюрото бяха въведени нови модели за правни съвети и консултации на граждани – Национален телефон за първична правна помощ и регионални центрове за консултиране към адвокатските съвети, обясняват още от МС.

Правителството освободи по негова молба проф. Андрей Пантев като член на Управителния съвет на Националния дарителски фонд „13 века България". Проф. Пантев е мотивирал подадената оставка с невъзможността си да присъства на всяко от заседанията на Управителния съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай