Черна кола дебнела в района на убийството на Вероника

Черна кола дебнела в района на убийството на Вероника | StandartNews.com

„Опасно е, да. Тук идва една черна кола и следи жените през вечер. Стои под подлеза, следи младите момичета!". Това обясни обясни жител на Велико Търново пред Нова Телевизия във връзка с убийството на 23-годишната Вероника Здравкова.

Момичето е починало вследствие на множество удари по главата, стана ясно тази сутрин, след като излязоха резултатите от направената аутопсия. Патолозите категорично отричат момичето да е било изнасилено.„Бих могла като гражданин да кажа, че никога не бих си пуснала детето да мине оттук. Това е страшно! Неосветено е, а и е в центъра на града. Няма осветление, това е възлово място все пак трябва да е обезопасено! - Трябва ли да се вземат превантивни перки след като вече има загубен един човешки живот? – А тогава ли трябва да ги вземаме превантивните мерки, след като вече има един загубен млад перспективен човек!", попита доц. Венета Христова-преподавател на Вероника.

Основната версия, по която разследващите работят в момента е убийство с цел грабеж. Един от заподозрените е и бившият приятел на Вероника, с когото тя се е разделила преди месец.

На 28 февруари - денят, в който Вероника изчезва, тя получила месечната си работна заплата. При изваждането на тялото обаче не са открити документи, пари и телелефона на момичето. Затова в момента полицаите работят по основната версия - убийство с цел грабеж. Издирва се и трето лице, за което мъж от квартала, сподели пред Нова.

Жестокото убийство на Вероника предизвика обществено недоволство и доведе до протести в социалните мрежи. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай