Черен петък на пътя: 9 трупа за 9 часа

Черен петък на пътя:  9 трупа за 9 часа | StandartNews.com

Четирима мъже загинаха в челен удар до Силистра, бременна почина край Каблешково

9 души за 9 часа намериха смъртта си на пътя вчера. По данни на МВР това е един от най-черните петъци в историята.
Смъртната кавалкада от коли започна в 6,40 на 124-ия километър на автоматистрала "Тракия".
Турски шофьор с "Форд" навлезе в насрещното движение, удари се челно в "Рено", а след удара предизвика верижна катастрофа на четири автомобила. На място загинаха дете на турски шофьор, което е с австрийско гражданство, и мъж, возил се в реното.

Заради продължаващите ремонти на детелината край Пловдив половината от платната на магистралата са затворени. За да не заобикаля, турският шофьор се качил на магистралата, но е навлязъл в отсрещното движение, независимо че участъкът е обозначен с маркировки и знаци.
В Университетска болница в Пловдив бяха закарани шофьорът на реното, който мина прегледи. Там на скенер бе и виновният водач, съпругата му и двете им деца - момче и момиче. Никой от пострадалите не е с опасност за живота.
3 часа по-късно около 10 ч между селата Бата и Медово край Каблешково автомобил, в който пътували три жени и мъж към Бургас, катастрофира в дърво, след като бе засечен от друга кола. В зверския удар загинаха две жени, едната от които е бременна. Колата им бе смачкана до неузнаваемост и се наложи екипи на Гражданска защита да режат метала, за да извадят пътниците.

Около 14 часа стана най-голямото кръвопролитие в петък. Четирима души загинаха на място, след като колата им "Рено Меган" със силистренски номер се заби челно в "Мицубиши" с варненска регистрация. Катастрофата стана на пътя Силистра-Добрич край село Богорово. Водачът на варненския автомобил, който бе сам в колата, по чудо се е отърва само с леки наранявания. Той бе пуснат за домашно лечение.

Последната жертва на вчерашния трагичен петък бе 34-годишен мoтoрист от София, който загина в зверска катастрофа край врачанското село Баница. Движението по главния път бе блокирано повече от три часа. Тялото на мoтoриста бе разчлененo oт жестокия удар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай